Öt album, amit mindenkinek meg kell hallgatnia júniusban


Még véletlenül sem írtuk azt, hogy vennie vagy rendelnie. Mert hát válság van, meg recesszió és ingünk gatyánk rámegy az adókra. Az összespórolt uzsonnapénzt pedig elviszi a nyári fesztiválszezon meg a sör. Hallgatni azonban ingyen lehet, és hallgatni arany. Beszéljenek hát az albumok és előadóik:  a Beach Boys, a Smashing Pumpkins, Regina Spektor, Fiona Apple és Patti Smith.

Patti Smith – Banga

A nagyon hosszú hajú és orrú hölgy legújabb stúdióalbuma, amelyen az énekesnő Amy Winehouse-ról is megemlékezik, június 5-én kerül a permanens csőddel fenyegetett lemezboltok polcaira. Patty saját anyaggal legutóbb 2004-ben jelentkezett.



Fiona Apple – The Idler Wheel is wiser than the Driver of the Screw and Whipping Cords will serve you more than Ropes will ever do,

Marilyn Manson kedvenc énekesnője június 25-re időzítette a nagy visszatérést és egyből megkapja az év leghosszabb albumcíméért járó díjat is. Nem fogjuk még egyszer leírni. Az első kislemez az ’Anything We Want’ alább hallható.



Regina Spektor – What We saw from the Cheap Seats

Spektor kilóg a sorból. Az ő új CD-re írt hanganyaga már május 29-én napvilágot látott, de hozzánk úgyis csak júniusra ér ide. Az első maxi már februártól hallható volt, tavasszal pedig, Spektor Tom Pettyvel és a Szívtiprókkal koncertezett, hogy népszerűsítse az albumot.



Smashing Pumpkins – Oceania

Nagyon várt és rengetegszer elhalasztott album az Oceania, nevezhetnénk Corgan „Kínai Demokráciájának” is. Elméletileg június 18-án tényleg megjelenik, és ha hinni lehet a szóbeszédnek, a ’95-ös, ma már klasszikusnak számító ’Mellon Collie And The Infinite Sadness’ óta ez lesz a Pumkins legjobban sikerült alkotása.



Beach Boys – That’s Why God Made the Radio

A végére egy igazi klasszikust. A videóklippek  kinyírták a rádiót, a jutúb az MTV-t (a zene csatornát, sajnos nem a közszolgálatit), de a Beach Boys elpusztíthatatlan. Szám szerint a huszonkilencedik albumuk felett Brian Wilson bábáskodott, és június negyedik napja óta bárki számára hozzáférhető.

 

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme