Újra itt a sivatagi életérzés – Kyuss Lives! koncert ma a Barba Negrában


A manapság roppant népszerű, stoner rocknak vagy desert rocknak hívott muzsika egyik alapvetősége ad ma este koncertet hazánkban. A többrendbeli pereskedések sem tudták elvenni John Garciák kedvét a turnézástól, így ma a budapesti Barba Negra Music Clubban tolják.



A csapat még Kyuss néven alakult 1987-ben az amerikai Palm Desertben. A csapat hamar elérte a kult-státuszt, kismillió banda követi és másolja hangzásukat, laza, hetvenes éveket idéző, pszichedelikus és mégis lényegre törő és súlyos témáikat. 1995-ben oszlottak fel, négy alapvető lemezt hagyva maguk után. A tagok szétszéledtek és mindenki Kyuss-hatásokat magán viselő zenét csinált, ezek közül talán a leghíresebb a gitáros Josh Homme Queens Of The Stone Age nevezetű formációja, amelynek popos beütésű stonerjével az öntörvényű gitáros némi világsztárságot is szerzett.



A Kyuss Lives! még Nick Oliveri bőgőssel


A többiek 2010-ben összeálltak Kyuss Lives! név alatt, hogy újra eljátsszák a régi klasszikusokat (meg, hogy legyen mit a tejbe aprítani, nyilván). Tavaly a Petőfi Csarnokban adtak egy vegyes fogadtatású bulit (nekünk tetszett). A zenekar jelenleg éppen a saját nimbuszát tépázza meg egy meglehetősen megalázó pereskedési üggyel, amelyben mi konkrétan senkinek sem hiszünk el egy szót sem. Ráadásul a jellegzetes kinézetű vadállat basszeros Nick Oliveri kilépett, hiszen neki ott van erre még a saját, sok év börtönnel fenyegető balhéja. Viszont őt nem kisebb arc helyettesíti, mint Billy Cordell a szintén legendás sivatagrock Yawning Manből! Így hát biztosak vagyunk abban, hogy vele együtt Brant Björk és John Garcia neve garancia (értik a fájdalmas szóviccet, ugye, mi kérünk elnézést) a hamisítatlan Kyuss-életérzéshez. Az előzenekar hazánk legjobb stoner bandája, szerkesztőségünk örök kedvence, az egri Shapat Terror.

Kapunyitás 19:30-kor és a bandák korán kezdenek, nem ér késni. Jegy még van, 6500 egység.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme