Sepultura, Machine Head, valamint Tito&Tarantula Fehérváron!


Még közel másfél hónapot kell várni a FEZEN-re, de a székesfehérváriak már most augusztus első négy napjára készülnek, hiszen a Sepulturát helyi ínyenc pálinkával, a Machine Head tagjait bio vacsorával várják, a Tito&Tarantula Margarita koktélreceptjéhez pedig már készítik elő a hozzávalókat, hogy Robert Rodriguez házizenekara összedobhassa kedvenc koktélját.

A négy naposra bővült székesfehérvári fesztiválon nem csak a legnagyobb külföldi ikonok, hanem a legpörgősebb magyar bandák is ott lesznek, sőt a legelszántabb fesztiválozók akár egy organikus tejes dobozra kanyarított Robb Flynn aláírással térhetnek haza.


A Sao Paolo-i Sepultura augusztus 4-én a magyar közönség circle pit-jének centrifugális ereje mellett a helyi gasztronómiai csodákat is tesztelheti. A banda házilag készített húslevessel, vegetáriánus ételekkel, köztük szója sajttal és friss salátával készül a FEZEN-es zúzásra. Hogy ki készíti a Sepultura húslevesét? Ez egyelőre maradjon titok. Annyit viszont már most elárulhatunk, hogy a koncert után medvés gumicukorral, mogyoró krémmel és tejcsokival lazít a csapat, hogy aztán mindezt jó magyar pálinkával öblíthesse le. A FEZEN-en idén amellett, hogy milyen thrash-őrületre képesek élőben Fehérváron, az is kiderül, hogy melyik színű gumicukrot kedvelik leginkább a zenekar tagjai. „Úgy tudjuk, a sepulturás srácok odavannak a magyar pálinkáért is, úgyhogy a megye legjobb pálinkáiból már beszereztünk néhány üveggel. Reméljük, felejthetetlen bulira koccintunk majd a FEZEN-en a koncert után” - mondja Kovács Antal, a FEZEN főszervezője.


A mexikói Tito Larriva vezette Tito&Tarantula semmit sem bíz a véletlenre, a fehérvári koncert előtt saját a zenekar tagjai maguk készítik el kedvenc Margarita koktéljukat. A banda azonban nem tartozik azok közé, akik túlzásba viszik a dőzsölést, a koktélkellékeken kívül csupán annyit kértek még székesfehérvári vendéglátóiktól, hogy a mogyorót hagyják ki a menüből, ha csak nem akarják, hogy allergiarohamok közepette játsszák el az After dark-ot. Viszont a plusz üveg tequilákra nem mondtak nemet. Cserébe a tüzes italhoz passzoló fülledt, energikus rockot ígérnek, ami remélhetőleg alkonyattól pirkadatig tart majd.


A Machine Head tagjainak ízlése mit sem változott a 2009-es tokaji buli óta. A fesztivál menü továbbra is kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó szárnyas húsból, sajtokból, zöldségekből és gyümölcsökből áll most is. Persze, a lokálpatrióta értékeket fontosnak tartó FEZEN-re helyi szárnyasból és a megyében termett alapanyagokból készül majd a Machine Head vacsora, így a zenekar nem csupán a FEZEN közönséget ismeri majd meg augusztus 2-án, de a Fejér megyei gasztroélménybe is belekóstolhat. A kaliforniai thrash metál banda tagjai hatalmas stábbal, egy kamionnal és két turnébusszal veszik be Székesfehérvárt, hogy leteszteljék, a FEZEN közönségét mennyire pörgeti fel az ősszel megjelent Unto The Locust album anyaga. A Grammy-díjas zenekar frontembere, Robb Flynn így nyilatkozott a FEZEN-t is útba ejtő turnéról: „Kétségkívül az év legsúlyosabb show-jának lehetnek tanúi, akik eljönnek a koncertre. Az új anyag találkozása a legmenőbb helyszíneken a legelszántabb rajongóinkkal… alig várom!”

Természetesen a legütősebb magyar zenekarok sem hagyják ki a FEZEN-t, több mint 100 magyar fellépő érkezik az augusztusi fesztre. A 16. Fehérvári Zenei Napok idén újdonságokkal lepi meg fesztiválozóit: a nulladik nappal kiegészülve már négy napon keresztül és végleges helyén, a MÁV-pályán várja a zenerajongókat. A húzós zenei kínálatban a rock, a metál, a pop és az elektronikus zenei dallamok elkötelezettjei is megtalálják a nekik valót. A legbarátságosabb fesztivál megduplázott kempingmérettel és verhetetlen árakkal várja a diákokat, a nagypapákat, az unokákat és a buliőrülteket. 

www.facebook.com/FEZENFesztival

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme