Nagy nyári ropiteszt


Itt a nyár, maguk is isszák a fröccsöt, a fejükbe száll, ahelyett, hogy kísérnék. Mondjuk ropival. A ropi ideális, a ropi környezetbarát, a ropi ropogós, a ropi retró, a ropi sós, a ropi kellemes, a ropi menő és a ropi bizony sóspálcika. De melyik a legropibb ropi? Nagy ropiteszt a FOOTER.HU-n.




Ötféle sóspálcikának néztünk a körmére a minap. A teszt természetesen tökéletesen steril körülmények között történt, hozzá fröccsöt is ittunk, sőt, a háttérben még meccs is ment. Szóval minden ideális volt egy kiadós ropiteszteléshez. Nézzük hát, mire jutottunk.

Hagyományos Nógrádi Ropogós – Salgó Center Coop Zrt.



„Ahogy ön szereti, több mint 40 éve” – hirdeti a csomagolás. Nos, hogyha valóban 40 éve változatlan a recept, akkor a hivatalos fanyalgók is elégedettek lesznek, de a FOOTER.HU szerkesztősége, a ropievés Anton Egoja, azonnal bele tudott pár dologba kötni. Van benne pl. savanyúságot szabályozó anyag. De miért kell egy ropinak savanyúnak lennie? A kérdés annyira foglalkoztatott minket, hogy felhívtuk az információs vonalat, amit nagy sajnálatunkra a portás vett fel. A kérdésre, hogy lehet a savanyúságot szabályozni, nem tudott válaszolni. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy marad a ropin a só? Lefújják hajlakkal?

Amúgy a ropik nem teljesen egyenesek és látszik a sütőrács formája is rajtuk, ami szerintünk harapásmérő csíkozás. Száraz, nagyon ropogós, liszt ízű. Mindenki a barnább darabokra vadászik a zacsiban. 8,7 pont.

CBA Sóspálcika – Kis Horváth István, Zsarókahegy



Valamiért csillognak a sószemcsék a csomagoláson, ettől magasztos, ádventi hangulatba kerültünk egy pillanatra mi is a júniusi este ellenére. De aztán gyorsan megráztuk a fejünket, és visszacsöppentünk a valóságba. A ropik majdnem cigi vastagságúak, szívószál jellegűek, bizonyára egy hosszabból vágják le őket méretre. Rendesen csúnya. A ropiszemek könnyűek, kevés rajtuk a só, kemények. Mi a só nélküli sóspálcika, vagy a CBA kenyérpálcika nevet forszíroznánk. 4,8 pont.

Chio Sticketti Original – Chio Magyarország Kft.

Nagyon hirdeti ez a változat, hogy ő az eredeti. Mi – bevalljuk – hamissal még nem találkoztunk, de ez jelentheti azt is, hogy a hamisítványok tökéletesek. Nagyon alaposak Chióék, a csomagoláson értéktáblázatokkal, részletes infókkal körözik le a többi versenyzőt. Ez az egyetlen dobozos változat, ami nem túl szimpatikus, már csak azért sem, mert a só valamiért ebben nem a ropin van, hanem alatta a dobozban. A mi módszerünk az, hogy megnyálazzuk a ropit és úgy tunkoljuk a sóba. Maguknak mi?

Annak ellenére, hogy a dobozos megjelenés magasabbra pozicionált termék benyomását kelti, soha sem nyílik ki a teteje úgy, ahogy kéne. Meg amúgy is, van értelme ropik esetében magasabb kategóriáról beszélni?

Ez a legbarnább, sok rajta a só, puha, könnyen „harapódik”, de pillanatok alatt csak 1 rakás liszt marad utána a szájban. Ez ragad a legjobban a fogunkra. 5,8 pont.

Bio Tönkölybúza Sóspálcika Forgalmazza: Biopont Kft.



Óriási hendikeppel indul nálunk minden olyan termék, amin nincsen ott a gyártó, csak a forgalmazó. Nem is értjük miért lehet ilyet. Mindegy, ez volt az egyetlen, ami tönkölybúzából készült, szóval nagyobb a rosttartalom, egészségesebb lesz a széklet.

A csomagolás mérhetetlenül unalmas. Mi vetőmagot (sem) tennénk ilyen zacskóba. Azt sem igazán értjük, hogy ropiból mi indokolja a bio-t? Olyan egészségesek vagyunk, hogy amikor fölösleges dolgokat eszünk, akkor is figyelünk, hogy az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származzon?

Magán a ropin látszik a tönköly származás, keményebb is a harapás, arcban pogácsa-szerű, darabos. Amúgy finom. A nógrádis liszt íz ebben is benne van. 6,8 pont.

Reál Ropogós Sóspálcika – Forgalmazza: Reál Hungária Élelmiszer Kft.



Dizájneri koncepció: „Legyen csúnya!” A Reál logóval kapcsolatban észrevette már valaki, hogy olasz? Valamiért zöld-fehér-piros. Amúgy a Reál nem viccel, ők oroszul is ráírták a csomagolásra a tudnivalókat. Úgy véljük, komoly exportcuccról van tehát szó.

Maga a ropi tök úgy néz ki, mint a Nógrádi, nem egyenes, harapásmérővel is ellátták. Az egyik leginkább sózott változat. Szerintünk ez valójában egy Nógrádi, jól megsütve. A liszt íz nagyon üt benne. Megegyeztünk abban, hogy ez az a ropi, ami Madridban nagyon megy. 7,3 pont.

Konklúzió: mindre lehet inni.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme