6 Tavaszi szél feldolgozás, de melyik a legjobb?

Kis házi kutatásunk szerint minden bizonnyal a Tavaszi szél kezdetű magyar népdal a legismertebb világszerte. Ebben hatalmas szerepe van a Queen-nek, akik 1986-ban eljátszották Budapesten. De van itt még érdekes feldolgozása bőven! Melyik a legjobb? Szavazzon!

1. Holdviola

A Holdviola nevű zenekar még tovább is költötte a dalt, olyan dumákkal kalapálva szét, mint a "Szemedben keresem a végtelen óceánt. / Bársony hullámaiban szíved dallamát. / Távoli vizeken, távoli hegyeken. / Tengernyi szerelem szomorú szívemen."


2. Tóth Lüszi

A Dallas egykori üdvöskéje A Megasztárban is megfordult énekesnő így sikoltja el a nótát. Szintén eddig számunkra ismeretlen versszakokkal súlyosbítva.



3. Queen

A klasszikus. Habár ezt talán kevesebben látták, mint a koncertváltozatot. Itt Brian May és Freddie Mercury még a szállodában próbálják a dalt.



4. Popmodell

A népdalok és a tüctüc találkozása általában minden jó érzésű embert szűkölve hátrálásra késztet. Ezzel sincs másképp...



5. Guns n' Roses

Axl Rose-ék 1992-ben szintén beálltak a sorba a Queen után, és ők is ellőtték Budapesten a Tavaszi szél rakétát. Persze a siker nem maradt el, de választhatták volna mondjuk a Cifra palota, vagy a Hull a szilva a fáról című nótákat is...


6. Anaya zenekar 

Nem titok, hogy összeállításunk apropóját az Anaya zenekar feldolgozása adta, akik vasárnap a Művészetek Völgyében, a Folk Udvarban nyomták többek között ezt a dalt is.




Na, akkor melyik jött be leginkább?

A Holdviolát megkönnyeztem.
Tóth Lüszi mindent visz!
Mégis csak a Queen csinálta először...
A Popmodellék meg nem értett zsenik!
Axl Rose ezentúl játsszon folk zenét!
Legszívesebben meghívnám az Anaya zenekart egy nagy tál pho levesre!
Poll Maker

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme