RestArt - 2 napos ingyenes fesztivállal ünnepli új otthonát a Cöki



Színes, textiles hangulat, befogadó, családias légkör, zenei eklektika, ez volt a Boráros téri Cökxpôn. Még mielőtt valaki elszomorodna a volt szócska miatt, örömmel tudatjuk olvasóinkkal, hogy Cöki történetének nincs vége, csak új helyszínen folytatódik. Egy gyönyörűen felújított volt pipagyári épület falai közé költözik az alkotó szellem és zenei kísérletező kedv, ami mindig is jellemezte az Ambient Society-t.


A RestArt június 22-n nyitja meg kapuit ezt egy kétnapos hepajjal ünneplik, ahová szeretettel várják régi és új vendégeiket.




22. Péntek / Friday

>>> goa, psy, chill, dub, ambient <<<

UDVAR

18h Pénteken a Fiatal Alkalmazott Grafikusok „zen-e” című kiállítása nyílik a kék-fehér csíkos pulcsis srácok zenei kíséretével.

Itt lesz a Verőköltő, Gressai Ferdinánd (ének/gitár) dalain Kocsis Szilveszter (basszusgitár) és Gressai Mánuel (dob) ütemein alapuló nagyon elhivatott zenekar. A dalaikat szöveg centrikusság és zenei igényesség jellemzi, hiszen minden tagjuk saját hangszerének a megszállottjának vallja magát.



Utána pedig jöhet a pörgés és lazulás az Ambient Kertben a Polarized Nation vs Plug and Lay-el.

19h-tól Plug & Lay presents: Lepque, Jácint (Cinetrip), Tangram

A zenét szolgáltatják Lepque, a Cinterip-ből ismert Jácint és Fabók Péter egyszemélyes ambient projektje, a Tangram. Az autodidakta zenész 2007-ben debütált a Highway Ambience című albummal, és azóta gyakori fellépője a Cökinek, amely a hazai ambient rajongók viszonylag szűk körének találkozóhelyének számít.



Wum aka Jakob Torn

Tóth István szintetizátorokkal és élőzenével kísérletezik, projektje a 'Wum, Jakob Torn' néven fut. Ezen kívül kisfilmekhez ír zenét és vizuális installációkat készít.


KÁVÉZÓ

Eközben a kávézóban az RTS.FM csapata, a chill-ben a Tilos Rádióból ismert Jahfar, I.Ration, Dr Analog és a Kalumet in Dub biztosítják a lazítást.

21h-tól Petrovszky, RoyalVic (RTS.FM), Robi Benzon (Fiktiv Dub Room), Peter Bernath (RTS.FM, Plug&Lay)






CHILL TEREM

21h-tól DUB Szoba: Jahfar (Tilos), I.Ration (Tilos), Dr Analog (Tilos), Kalumet In Dub





TÁNCTÉR

22h-tól a tánctéren a Polarized Nation adja a talpalávalót

Polarized Nation presents:

BTom

Balogh Tamás 1999 óta foglalkozik zeneírással, kezdetben szinti-pop és ipari zenékkel kísérletezett. A Goatrance-val való megismerkedés olyan azonosulást hozott az életébe, hogy hamar a Magyar Underground élet egyik legkiemelkedőbb zenésze vált belőle. Zenéje dinamikus, dallamos és változatos.
,

Psymon

A TGT csapat egyik rezidens chill out DJ-jeként ismerhettük meg Simon Pétert. Immár sok év zenélés és rengeteg buli áll mögötte. A downtempo-tól a gyors goatrance-ig széles a skála, amikből a bulikon válogat. A Polarized Nation sorozatok egyik visszatérő DJ-je.

JIS

A project 2007 óta számos helyen, többek közt Ozorán, Bakonyban, 4.49 fesztiválon és külföldön is megfordult már.

Czellux

2002 óta goatrance DJ és mind a szettekben, mind pedig a saját zenékben ezt a vonalat képviseli. A kezdeti, kísérletezős hangzás mára profi szintet ért el, de továbbra is tartva azokat a főbb jellemzőket, amiket a goatrance meghatároz. Az UAF records gondozásában hamarosan megjelenő albumból kaphattok ízelítőt ezen az estén.


Asirion

Esztergomi születésű fiatal tehetség, aki a Polarized Nation bulik alkalmával vált ismert zenésszé. A műfaj szerelmesei hamar a kedvencek közé fogadták és profi hangzása, varázslatos zenéi máris egy külföldi válogatásra juttatták.


A vizuális felelős, fényfestő és VJ: Fullkolor.


Jelenleg is épül az új Cöki.







23. Szombat / Saturday


>>> acoustic, world, electro, experimental, dubstep, psychedelic, rock, dub <<<

Spiritual Eclectic Night

A szombat este a spirituális eklektika jegyében zajlik. A Cökire jellemző kísérletező kedvű zenészek, műfaji határok elmosódására kell ezúttal is számítani.

UDVAR

19.00 Konneksön Duo

Itt lesz velünk ismét a Kelemen László és Illés Norbert, azaz a Konneksön Duó, aki szinte soha nem játszanak el egy dalt ugyanúgy. Csendesülős, meditatív, Hangfestéses koncertjüket az udvarban hallhatjátok, láthatjátok.




20.30 Afrobreakz dob előadás


A hagyományos nyugat afrikai hangszer, a djembe iránti közös lelkesülés vezette a korábbi margitszigeti dobosokat az Afrobreakz megalapításához 2008-ban. A 8-10 fős baráti társaság, azóta zenél ebben a formációban önálló együttesként, vagy más zenészekkel közreműködve, nem csak partykon és fesztiválokon, de számos Afrika ünnepélyen, és többek közt olyan civil szervezetek felvonulásian, mint a Critical Mass, a Szegénységellenes Világnap és a Humanista Békemenet is felléptek már.



22.00 Marta and Richard (CAN)

A kanadai páros már lassan 20 éve ad flamenco gitáros, énekes koncerteket. Általában duóként lépnek színpadra, de előfordul, hogy táncosokat kísérnek. Hazájukból, Montrealból útra kelve a világ minden tájára ellátogatnak, különösen olyan országokba, ahol a flamenco műfaj gyökerei megtalálhatók. Indiában, Közel-keleten, Spanyolországban és Kelet Európában egyaránt megfordultak már. Zenéjükkel spanyol, szlovén, orosz, lengyel és cseh flamenco táncos csoportokat kísértek és felléptek többek közt a szentpétervári flamenco fesztiválon, a Bute
Nemzetközi Gitár Fesztiválon a skóciai Hudson-ban, júliusban pedig Szegeden teszik tiszteletüket a Második Nemzetközi Interkulturális Fesztiválon.




23.30 DJ Milendee

A hölgy az indiai zenék megszállottjaként számos indiai kultúrát itthon népszerűsítő rendezvényen lép fel, valamint gyakran teszi tiszteletét a Cökiben is. Fél tizenkettőtől tolja a Bollywood partyt az udvarban!




KÁVÉZÓ

20.00 Senkicsodák

Hegedű és zongora szólamokra épülő, instrumentális zene elvont, kifejező női vokállal átitatva. Flóra és Rita elmondása szerint a zenekar létrejötte, „- ahogy az lenni szokott - egy erős és meghatározó találkozás pillanatának köszönhető. A közös univerzum azonnal megszületett. Törekvés nélküli, szabad utakon érkező, egyszerű és őszinte. Folyamatos jelenség, amelyben tetőtől talpig, s reggeltől estig benne vagyunk.”




21.30 I.O.N. live

T. Bali, Budapest hírhedt minimalista, gitáros-zeneszerző, és a basszus gitáros Totti kisasszony duója már az ősidők óta fellépője a Cökinek, jelenük közös gyökérről táplálkozik. A zenei szabadságot, a kísérletező és nyitott hozzá állást a világhoz és a benne rejlő dolgokhoz alapvetőnek

23.00 KINZOisHERE sidekick show

Ipari zajokat és újhullámos muzsikákat kever breakcore-ra, jungle-ra és dub-ra a kissé bizarr vizuális elemekkel dolgozó, bőr maszkos fiatalember, kíváncsian várjuk szombati produkcióját, biztosan nem lesz unalmas!




TÁNCTÉR

22.00 Fundamentális Hibák Vannak











23.30 Entrópia Architektúra

Az Entrópia Architektúra munkásságát sok jelzővel próbálták és próbálta a zenekar maga is kategorizálni, mindhiába. Nevezhetjük indusztriálnak, rituál rocknak, experimentálnak meg paramentálnak is, de az effajta kategorizálás leginkább Schrödinger macskájára emlékeztet, a kategorizálás eredménye merőben függ a kategorizálás folyamatától.




CHILL TEREM


21.00 Jazz Kiosk : "Jazz közeli zenékkel foglalkozó ál lemezlovasok egyesülete"


24.00 Aythar

Aythar zeneműveit valóban az úgynevezett "véletlen" (már ha létezik egyáltalán ilyen) vagy ha úgy tetszik, a sorsszerűség alkotta… Mindezek a dallamok egyfajta "módosult tudatállapotban" képződtek, amikor valamiféle spontán kapcsolat nyílik az alkotó és a Mindenség között. Akárcsak egy zenei mandala: megismételhetetlen rögtönzés!




A vizuális felelős, fényfestő és VJ: Fullkolor, ill. VJ Ghoulish





A már megszokott koncertek, party programok és kiállítások mellett négy vendégtérrel, akusztikus udvari koncertekkel, tánc és színházi előadásokkal, grill konyhával és éjszakai fényfestéssel bővül a repertoár.



Cökxpôn RestArt kulturális központ

H-1085. Bp. Horánszky u. 5. (a Rákóczi térhez közel, a régi Apacuka helyén)

www.cokxponambient.hu

NYITVA: hé., ke., sze.: 17-24h, csü.:17-02h, pé.: 17-04h, szo.: 17-04h. va.: 17-24h.
A tánc tér va.: 20h, pé., szo.: 21h-kor nyit / hé., ke., sze., csü.: zárva

A programok ingyenesen látogathatók!






powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme