Boldogat, de nagyon!


A legendás Beatles tag, Paul McCartney ma ünnepli 71. születésnapját. Legyen szó akár az előbb említett zenekaráról, akár a Wingsről vagy a szóló projektjeiről, vitathatatlan, hogy McCartney zseniális zeneszerző és előadó. Dalai kortól függetlenül, stabil mentsvárat jelentenek minden zeneszeretőnek. Eme neves esemény alkalmából csokorba szedtünk néhány szokatlan információt kedvenc brit zenészünkkel kapcsolatban.

1. McCartney kétszer is megbukott a kórus felvételin. Így igaz, a kis Paulnak sajnos nem sikerült bejutnia a templomi kórus énekkarába. Saját bevallása szerint azonban másodjára direkt hasalt el, mert már nem volt kedve az egészhez.

2. A németországi Hamburgban, 1960-ban, felgyújtott egy óvszert. Paul és zenésztársa, Pete Best fényt akart csiholni egy sötét szobában, és erre legalkalmasabbnak az óvszer felgyújtását gondolták. A németek azonban nem. Megvádolták őket, hogy fel akarják gyújtani az épületet, és rövid időn belül letartoztatták őt is, és cimboráját is. Az zenekarnak pedig el kellett hagynia az országot.



3. McCartney elismert festő. Az elmúlt húsz évben közel hetven festményét állították ki különböző galériákban.

4. Szemtanúja volt a 9/11-es terrortámadásnak. Paul 2001. szeptember 11-én egy New York felé tartó repülőgépen ült, és amikor kinézett az ablakon, látta, amint az egyik eltérített repülő beleütközik a  Twin Towersbe. Állítása szerint landolás után egyenesen egy bárba ment.

5. A New Yorki Rendőrség McCartneyt tiszteletbeli tagjává választotta, amikor a 9/11 után jótékonysági koncertet szervezett a javukra.




6. Ő játszott a világ legnagyobb közönsége előtt. Brazíliában, 1989-ben Paul több, mint háromszázötvenezer embert szórakoztatott.

7. Az első hangszere nem a gitár volt. McCartney először azon a trombitán tanult meg játszani, amelyet édesapjától kapott a tizennegyedik születésnapjára. A trombitát azonban hamar lecserélte a gitárra, mert "trombita mellett nem lehet énekelni."

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme