Tankcsapda a Parkban – „Totál crazy volt”


Június 14-én, pénteken adta utolsó idei budapesti nagykoncertjét a parkban a Tankcsapda, Magyarország leghíresebb rock triója. Az esemény felülmúlhatatlanra sikeredett, ha érdekelnek a részletek, és a zenekar jövőbeni tervei kattints!
A soproni által életre hívott Optimizmus napján egy, a Tankok által kiválasztott együttes, a Rocken Dogs is bemutatkozhatott, akit a srácok 395 csapat közül választottak. Elő zenekarként pedig az Idoru mutatta meg hogyan is kell igazán zúzni a színpadon.

A koncerteket megelőző sajtótájékoztatón Lukács László megnyugtatott mindenkit, nem végleges a főváros hanyagolása, csupán egy éves a „szünet”, és vidéken az alatt is folyamatosan turnézni fognak. Egy két rövidke kérdés erejéig nekünk is sikerült elcsípni a zenészt, és megtudtuk, hogy a szünet oka; a zenekar jövőre lesz 25 éves, és akkora terveznek nagyszabású eseményeket a fővárosban, ismételten a sopronival karöltve. Ezen kívül az együttes nem rég lépett fel Londonban, immáron ötödször, és Lukács elmondása szerint, ugyan nincs különbség a közönségek között, még is úgy fogadták őket, mint a Beatlest, „totál crazy volt”, ahogyan ő fogalmazott.
 

Ez igaz a park koncertre is. Az eseményt a Rocken Dogs kezdte, bár a tömeg (hat óra lévén) még csak szálingózott, a srácok mégis jó hangulatot teremtettek a színpadon. Igazi old school rock and roll volt, ami üdítően hatott a nagy melegben. Kis szünet után az Idoru dobta be magát (és ezt értsék szó szerint), a hangulat nem csak az idő miatt volt forró. A hardcore-ra hajazó, kissé mégis punk-os négyes eszméletlen bulit adott, még a Green Day American Idiot-ja (bár kissé sajátosra sikeredett), de kifejezetten élvezhető volt.

A katarzist a várva várt Tankcsapda hozta el. Egy régi dallal kezdtek (Fiúk ölébe a lányok), majd jöttek az újabb szerzemények (Pokol a mennyből). A park (mely ez után az esemény után méltán kiérdemli „Budapest legjobb szabadtéri szórakozóhelye” címet) csurig volt (minden elővételben kapható jegy elkelt a koncert előtt egy nappal). Egy gombostűt sem lehetett volna ledobni, és a tömeg egy emberként énekelt Lukács Lacival, minden szünetet, lélegzetvételt pontosan betartva. Az igazi csúcspont a mindenki által imádott Egyszerű dal után jött el. Mondhatni meghitt volt a koncert, pláne, hogy Lukács az előző napon megnyert Comet díjat is a közönségnek ajánlotta, amely mindig kitartott mellette, és akik nélkül nem lehetnének most itt.


A Sopronival való együttműködés is némiképp a rajongóknak szól, hiszen mint ahogyan a zenekar elmondta, így nem kell jegyárat emelniük, minden maradhat a régiben. Emellett pedig a szponzor és zenekar célja közös; megmutatni, hogy ha tehetséges vagy akkor bármit elérhetsz, ha pozitívan állsz a dolgokhoz. Elmondták azt is, hogy remélik ezzel a koncerttel nem csak a Rocken Dogs karrierje indul el, hanem más hasonlóan tehetséges zenészek is erőt merítenek ebből.

Aki esetleg lemaradt az eseményről az se keseredjen el, jövőre a jubileum alkalmából még nagyobb zúzda várható, és ugyan az idei Szigetet és Budapestet hanyagolja a csapat, külföldön, és vidéken is fellépnek még idén (legközelebb az Efott-on tombolhatjátok ki magatokat).

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme