Ha nyár, akkor szabadtéri színház!


Június 15-i nyitóelőadásával kezdetét vette  az idei  Színházi Szemle a Városmajorban. A vidék ez alkalommal a fővárosba érkezik:  a programot hét vidéki színház legjobb nyolc  szórakoztató előadása alkotja a, melyet a szervezők az elmúlt évad friss bemutatóiból válogattak.A margitszigeti színpadra pedig érkezik a Csinibaba és az Olivér családi musical is.  A nyári fröccs mellett, tegyünk valami a kultúráért is: irány a színház!

A városmajori előadás-fergeteg kínálatában klasszikusok, átdolgozások, zenés művek és
vígjátékok egyaránt  szerepelnek. A darabok pedig Kaposvárról, Szombathelyről, Kecskemétről és Székesfehérvárról érkeznek a fővárosba. A rendezők között többek között megtalálhatjuk Guelmino Sándort, Jordán Tamást, Lendvai Zoltánt és Rusznyák Gábort is.

A szemlén főként ismer magyar írók művei kerülnek bemutatásra (Molnár Ferenc : Játék a
kastélyban, Szigligeti  Ede: Liliomfi, Kisfaludy Károly: Csalódások, Heltai Jenő: Tündérlaki lányok), de kortárs angol szerzők ( Peter Schaffer : Black Comedy, Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság) remekeivel is találkozhatnak a kulturálódni vágyók.
A színházi fesztivál különlegessége, hogy idén egy filmadaptáció is érkezik a Városmajorba, a Cigánytábor az égbe megy című zenés ballada.

A Szemle a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Black Comedy című előadásával vette kezdetét június 15-én, és a székesfehérvári  Vörösmarty Színház Család ellen nincs orvosság című előadásával zárul július 23-án. Mindkét előadás Lendvai Zoltán rendezése.

A Városmajori Szemle keretében színpadra lép többek között: Eperjes Károly, Kéri Kitty, Puskás Tivadar, Nyári Oszkár, Trokán Anna, Trokán Nóra, Gyuricza István és Csapó Virág is.

És ha ez még mindig nem lenne elég a kultúrából, júliusban a Margitszigeti Szabadtéri Színpadra érkezik Linel Bart családi musicalje az Olivér, az  árva Twist Olivért zsebtolvajok bandája veszi pártfogásába, és megtanítják a tolvajlás művészetére. A Nagy Viktor által rendezett darabot Kentaur zseniális díszletei és jelmezei segítik tökéletessé varázsolni.


Július 5-én pedig kirándulást tehetünk a ’60-as évekbe egy igazi ősbemutatóval Márton Gyula Csinibabájával, amely a Tímár Péter által rendezett és a Márton Gyula által írt film eredeti, színpadi változata Kszel Attila rendezésében. Itt a remek alkalom, hogy a színpadon is megszeressük a lassan legendássá váló filmes alkotást.



powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme