A lényeg, hogy unatkozni nem lehet - Riport a nyár legsportosabb fesztiváljáról



Idén 37. alkalommal került megrendezésre az EFOTT fesztivál Zánkán. A legsportosabbnak nyilvánított egyetemisták bulija, nagy felhajtással kezdődött, amit vacogás kísért, legalábbis az első napot és éjszakát tekintve.

Ha fesztivál, akkor kaja, pia, tánc, csajozás, pasizás és vurstli. Az utóbbiakból nem volt hiány, amit a rengeteg sportolási lehetőség tett még színesebbé. Az idei szervezésben a Corvinus egyetem vette ki a részét. A 209 hektáros balatoni party helyszínen, közel 30 sportág kipróbálására van lehetőség. Beszélgettünk Répási Károllyal, aki a fesztivál sport pontjának az egyik fő szervezője és egyben reklámarca.


-Említenél néhány sportágat nekünk, amiket kipróbálhatnak a fesztiválozók idén?


A "tekerj az EFOTT-ra" program eleve mozgásról szól, aminek a lényege, hogy érkezz bringával a bulira. Ezzel erősítve az összetartozás érzését, amiért cserébe ajándékkal is meglepjük a vállalkozó szellemű bringásokat. Valamint, egész héten ingyenesen használhatnak bringákat a fesztivál területén.
A hagyományos sportoktól eltekintve (foci, röpi, tollas, kosárlabda stb.), új trendekkel is találkozhatnak, Ilyen például a Trx,slackline és muay tai.

- Melyik az eddig legnépszerűbb? 

A hagyományos röpi még mindig vezet, de sokan próbálják ki magukat a slackline-ban is. Ez utóbbi tulajdonképpen kötéltánc, ami fejleszti a koncentrációt és az egyensúlyérzéket is.




- Mi a célotok ezzel a széles választékkal?


A fiatalokat szeretnénk buzdítani, hogy még jobban felismerjék a sport fontosságát. Minél több lehetőséget kívánunk megmutatni nekik, hogy mindenki megtalálhassa a hozzá legjobban illőt.

Akiknek nem volt kedve aktívan mozogni, azok izgalmas társasjátékozásban és pszichológusokkal való beszélgetéseken is részt vehetett. A legjobb társast az edukációnál találtuk, ahol a továbbtanulással kapcsolatos hasznos infókat és kedvcsináló nyereményeket lehetett begyűjteni.

Kipróbáltuk a lövészetet és a fegyver összerakását a honvédség sátránál, bambultuk a bátor katapultálókat és sörrel a kezünkben vetélkedtünk a zenei kvízeken. A lényeg, hogy unatkozni nem lehet, míg a koncertek kezdődnek (maximum a toi-toi előtt várakozva :) )



A party hangulat csütörtökön kicsit későn indult be. A fesztivál nagyszínpadán a Kiscsillag alapozta a Quimby-t. Lovassy ismét hozta a formáját, dinamikus és pörgős volt. Mintha csak fiatalodna...
Az ezt követő Quimby, amire jóval nagyobb tömeg gyűlt össze, kevésbé volt lendületes. Kiss Tibi visszafogottan nyomta a jól ismert slágereket. A koncert után inkább lettünk álmosak, mint pörgősek. Így utántöltésre szükség volt. Tuningoltuk magunkat sörrel, amihez a feltöltő kártyás rendszer, könnyen hozzásegített. Nem volt torlódás a pultoknál, mindenki elégedett volt, bár a bort idén nem ajánljuk.



A zenei színterek elrendezését illetően zsúfoltság a jellemző. Néhol zavaró volt a zenék áthallása. Az elektronikus zenét kedvelőknek kedveztek a szervezők idén, de aki a régi slágerekre szeretne tombolni, Dévényi Tibi bácsi gondoskodik róla minden este. Csontig rágott slágerek, ellenben vidám hangulat és természetesen a pöttyös labdadobálás és vonatozás sem maradhat el nála.




Végül, de nem utolsó sorban, elcsíptünk néhány fesztiválozó fiatalt, akikkel rövid interjúnkat olvashatjátok.

-Mi tetszett eddig a legjobban az EFOTT-on?

Szandra: a magyaros pizza szelet
Klaudia: Kiss Tibi, de mi is volt a kérdés?
Peti: nekem a zuhanyzó tetszett, bár csak messziről láttam.
:)



Írta: Noémi


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme