Évekig basszusgitár mögött bujkált a magyar zenei élet legnagyobb tanítómestere



Nagyon ritka dolog, hogy egy sok évvel korábbi interjút újraolvasva annyira magvas gondolatokat talál az ember, hogy érdemes úja publikálni a beszélgetést. Pedig ez történt velünk a napokban. Ismerjék meg azt az embert, aki annyi mindent adhatott volna a világnak, hogyha nem zenész lesz!

Persze a bevezető kicsit torzít, hiszen Pálvölgyi László így is rengeteget adott a világnak, ráadásul, hogyha nem lesz zenész, lehet, hogy nem készített volna vele a Viharmadár még 2007-ben interjút. Pálvölgyi, vagyis Pávcsi, az Akela és az Ossian egykori basszusgitárosa, azóta visszavonult a zenéléstől - és az interjúk adásától is sajnos -, akkora mondásokkal gazdagította a közbeszédet, hogy egyszerűen kénytelenek voltunk összegyűjteni és rendszerezni azokat.

Ott van rögtön a Farkaskaland című videó, amely egészen egyszerűen egy aranybánya. Érdemes az egészet megnézni, ha okosodni akar valaki, de itt hely hiányában csak a legjobb Pávcsi bölcsességeket gyűjtöttük össze.

A zenekari erőszakról



A zárt osztályról



Az újságírókról



És a dalszövegekről



A Viharmadár interjújában amúgy sok mindenről szó esik. Mondjuk a "Tébolyult szombat" című Ossian nótáról:

"Viharmadár: A „Tébolyult szombat” képében egy újabb Ossian slágert rögzítettetek, nekem ez a kedvenc dalom a korongról…
Pávcsi: Szar neked! Pedig abba a számban én is szerző vagyok. Szarból nem lehet várat építeni."

Aztán előkerülnek az akelás idők is:

"Viharmadár: A többi Akela tag milyen zenei múlttal rendelkezett?
Pávcsi: Szarral."

Az egész interjú korszakalkotó, na. A vége is:

"Viharmadár: Pávcsi, köszönöm szépen az interjút, befejezésül fejtsd ki légy szíves utolsó gondolataidat, melyek kimaradtak az interjúból.
Pávcsi: Várom a halált!"

Tehát még egyszer: az egész itt olvasható el.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme