Skydive Dubai - ATMOS EP


Skydive Dubai-t a reddit We Are The Music Makers fórumában ismertük meg, ahol a The Atmosphere című szerzeményét osztotta meg. A trekkbe azonnal beleszerettünk és természetesen nagyon megörültünk neki, amikor a napokban megláttuk soundcloud-on, hogy a The Atmosphere egy ATMOS című EP-vé nőtte ki magát. 

Az ATMOS Edward Spinelli, azaz Skydive Dubai második kislemeze. Műfaját tekintve az atmoszferikus drone ambient találkozása a szintipoppal... vagy valami ilyesmi. De hát a műfajok áthidalása a modern EDM/IDM sava-borsa. Ma már nagyon nehéz jól behatárolható stílusokról beszélni. Szinte minden, amit érdemes hallgatni igazából egy zenei kísérlet arra, hogy az alkotó megkeresse a találkozási pontokat kedvenc underground (vagy nem underground) stílusai között. Tehát inkább hagyatkozzunk a fülünkre, mintsem a besorolásokra. Itt meghallgatható és ingyen le is tölthető az ATMOS EP.

A nyitó trekk, a dive, vidám, részegítő retró-rave elemekkel dolgozik, amelyek egy alternatív hangulatú dalt fognak körül. Erősen idézi a 90-es éveket, mégis hoz valami újat. A címadó szám rockos, alternatív jellegű, némi gitárzúzással indul, aztán szintipopos énekkel egészül ki. Felemelő, epikus hangulatú, különböző stílusok örömteli találkozása. 

A disterra lassabb, dallamos, organikus darab. A záró pressure fell akusztikus gitárral induló szomorkás alter dal, amelyet zajos elemek gazdagítanak.

Az ATMOS egy nagyon szerethető, sokszínű EP. Sokszínű, mert számos műfaj között teremt kapcsolódási pontot, úgy, hogy ezek által érzelmeken és hangulatokon keresztül utaztatja a hallgatót. 

Trekklista:

1. dive

2. the atmosphere

3. disterra (part 1: passengers)

4. pressure fell

www.facebook.com/sdivedubai

skydivedubai.bandcamp.com/album/atmos

                                                                                                                                 Andorka


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme