"Volt, hogy a hazai pályáról is kitiltottak" - interjú Vigivel, a 30 éves Aurora énekesével


Harmincadik jubileumát ünnepli a jól ismert győri punkegyüttes. Az Aurora kerek évfordulójára tervezett turné egyik állomása a frissen nyitott budakalászi KKMH Rockház-beli punkmulatság lesz, az ugyancsak nagy múltra visszatekintő CAFB zenekar társaságában november 16-án. A közös buli egyúttal a három évtizedes Aurora lemezbemutató koncertje is lesz. Erről (is) beszélgettünk Vigivel, az Aurora énekesével.

FOOTER.HU: 30 éves idén a zenekar, megjelent a tizenegyedik studiólemezetek a Még nem ez a tréfa vége címmel. Milyen a fogadtatása a koncerteken , milyenek a visszajelzések?

Vigi: Most boldogság van, mert a közönség szereti az új albumunkat. Nem gondoltuk, hogy a koncerteken ennyi nóta be fog férni a koncertprogramba.

FOOTER.HU: A zenekarban több változás is történt az elmúlt években. Konkrétan kicserélödött a ritmus szekció (Galacs és KisKovács). Hogy fogadta a közönség Galacs távozását és a fiad Norbi érkezését?

Vigi: Szinte hangtalan volt körülöttünk a változás. Sok esetben kaptunk pozitív visszajelzést. Mi meg válaszul írtunk egy kellemes hangvételű albumot a kedves közönségünknek.

FOOTER.HU: Galacs teljesen leállt a zenéléssel?

Vigi: Galacs hosszú éveket töltött zenéléssel. Sok dolog maradt ki az életéből. Ezeket most rendezgeti.



FOOTER.HU: A németországi múltnak (Aurora 88, Előre kurvák, gengszterek megjelenés, Wizo-val, Antokörper-rel közös produkciók) köszönhetően van-e még kinti kapcsolat, jártok külföldre?

Vigi: Igazából rajtunk múlik a dolog. A kintiek bármikor összeraknak egy turnét. Csak el kell határozni magunkat, és már indul is a verkli. Az más kérdés, hogy most nem élünk a lehetőséggel, mert az itthoni dolgaink sokkal fontosabbak. Zajlik az új album turnéja és van két klip, amit a közeljövőben be szeretnénk fejezni.


FOOTER.HU: Nyilván tök máshogy működik a punk ma Magyarországon, mint 20-25 éve. Úgy tudni, évente 80-90 koncertet adtok, ez szép szám. Milyen helyeken játszotok, mekkora közönségnek?

Vigi: Átjártuk Európát. Jártunk északon, délen... A kis kluboktól a több ezres fesztivál közönségig mindenkit kiszolgáltunk, de legtöbbször úgy csináltuk hogy mi magunk éreztük a legjobban magunkat. Szórakozva szórakoztattunk.

FOOTER.HU: Milyen érzés , hogy Budakalászon a művelődési házban játszotok? A művelődési házakból manapság teljesen hiányzik a rockzene...

Vigi: Egyértelműen jó érzés. Igazság, hogy a régebbi időkben művelődési házak adtak helyet a zenekaroknak. Mára sok klub vette át ezt a szerepet, egyik másik teljesen jól, magas színvonalon végzi a dolgát, de mi szeretünk játszani a kultúrák házaiban is.

FOOTER.HU: Van valami régi emléked,történeted ilyen művházas koncertről a 80-as évekből? Volt olyan hely, város ahonnan ki voltatok tiltva a szókimondó szövegek miatt?

Vigi: Nem kell messzire menni, hazai pályán is volt olyan hogy ne játszunk, mert nem kellene. Vesztükre a mi cuccunk volt kölcsön adva a többi zenekarnak, és elpakoltunk volna, ha nem játszhatunk. Benyelték a békát...


FOOTER.HU: Mivel készültök a szombati koncertre? Esetleg lesz akusztikus blokk is?

Vigi: Hat új nótát ígérhetek az új albumról, és a zenekar "Esszenciáját" képező dalok lesznek hallhatók. Akusztikus az nem lesz. Nem keverjük a két műsort.

FOOTER.HU: És a jövőbeli tervek?

Vigi: Itt jön az akusztikus album, amit igazából a közeli jövőben szeretnénk rögzíteni. Említettem a klipeket, emellett az Alfa fesztiválon rögzített 30. jubileumi koncertet rendezgetjük, mert dvd formában lesz kiadva. Izgalmasabbá szeretnénk varázsolni úgy, hogy forgatunk hozzá dolgokat de ez titok még...

***

A Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtárban november 16-án így nézi majd ki a buli:


  • 19:00 - Kapunyitás
  • 20:00 - C.A.F.B.
  • 21:30 - Aurora


Megközelítés: H5-ös HÉVvel Budakalász - Lenfonó megálló, majd 250m séta.

Belépő: elővételben 1.000 ft, a helyszínen 1.400 ft.

Elővételes jegy a Kós Károly Művház és Könyvtár portáján kapható.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme