Mindennapi színházunkat, add meg nekünk Ma! – Ma este Színház!


A félárú last minute színházjegyeivel ismertté vált startup a főváros Rögtön jövök! mintaprojektjének keretében tartotta meg Budapest legelső pop-up színházi előadását, így leplezvén le megújult arculatát a nagyközönség előtt. A sajtó hű szolgáit, kedves és fiatalos társaság fogadta az eseményen, frissítő gyanánt rozéfröccsel és zsíros kenyérrel.

Minden adott volt tehát, hogy kényelembe helyezzük magunkat, és minden figyelmünkkel megtiszteljük az eseményt. Mivel nem egy átlagos vállalkozásról van szó, az új arculatot sem a megszokott módon leplezték le a fiúk a nagyközönség előtt: egy belvárosi, régóta üresen álló üzlethelyiségében megrendezték Budapest első pop-up színházát. Az esemény összecseng a Ma este Színház! szellemiségével, hisz pop-up színház létrejöhet bárhol, csak egy ötlet és elszántság kell hozzá.

Ki áll a Ma este Színház! mögött, kik vagytok ti?

Limbacher Tivadar vagyok, szociológus. Szabadkai Attilával kezdtünk bele ebbe a rendhagyó dolgoba. Munkamegosztás szerint Attila foglalkozik a számokkal, tehát könyvelés, IT, pénzügy, Tivadar pedig a betűkkel, azaz kapcsolattartás, sales, PR és marketing. Épp nemrég vettük fel a csapat harmadik tagját, Dorkát!

A rendhagyó esemény bevezetőjében Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál stratégiai igazgatója hangsúlyozta a startupok és a kreatív iparág szerepét és fontosságát Budapest életében. Bizakodásra ad okot, hogy a már világsikert elért, nemzetközileg ismert startupok útját olyan újszerű ötletek is sikeresen követik, mint a Ma este Színház!

Mit jelent, az hogy start up vagytok?


A cégünket egy baráti borozás után alapítottuk, ketten. Eleinte kultúrmissziónak, non-profit hobbiprojektnak indult a kezdeményezésünk, de az egyértelmű siker miatt hamar főmunkánkká vált. A startupságunk lényege, hogy a projekt ötlet-alapú, innovatív, és jelentősen támaszkodik az internetes infrastruktúrára.                                                                                   
                                                                                    Miért pont pop-up színház?


A Ma este Színház célja, hogy minél többen jussanak színházba. A fővárostól pedig kaptunk egy üres üzlethelyiséget, ideiglenes használatra. Nem volt kérdés, hogy színházat csinálunk benne!

A Momentán Társulat improvizáción alapuló előadása pörgős jelenetekkel, fordulatokkal és váratlan megoldásokkal szórakoztatta a nézőket, akik a röpke fél óra alatt jártak lakótelepi fürdőszobában és illegális kaszinóban, találkoztak irigy kalózokkal és zaklatott HR menedzserekkel, sőt valaki még egy romantikus, improvizált dalnak is a főhősévé vált!

Miért a Momentán Társulatot hívtátok meg az első pop-up színházba?


A Momentán Társulat innovatív, improvizációra épülő előadása tökéletesen illett a képbe. A most tíz éves csapat ráadásul nagyon hasonló háttérrel és értékekkel rendelkezik, mint mi. Nagyszerű döntés volt!

A startup az elmúlt két évben gyorsan fejlődött: mára a legtöbb hazai színház fent van a weboldalon, és sokan a last minute kedvezmény miatt kedvelik meg újra a színházba járást. A két barát hobbiprojektje népszerű és fontos kultúrmisszióvá nőtte ki magát, ám a növekedéssel együtt szükségessé vált a Ma este Színház! lelkét jelentő weboldal fejlesztése is. Az esemény tetőpontja a Ma este Színház! új arculatának és weboldalának leleplezése volt, hisz az eddigi weboldalt nagyon megszerettek a felhasználók. A megújult weboldal létrehozásában egy profi háttércsapat segítette az alapítókat, így egy valóban korszerű, szemet gyönyörködtető és felhasználóbarát honlapon lehet ezentúl last minute színházjegyet venni.

Mik a tervek a jövőre?

Hamarosan elindítjuk a Ma este Koncert! Társoldalunkat, ahol kifejezetten koncertekre lehet last minute jegyet vásárolni, szintén online, szintén jelentős kedvezménnyel! Sokan mondják, hogy mennének színházba, de nincs kivel, így egy Facebook-alapú színházbajáró pajtás, közvetítő beépítését is fontolgatjuk!

Ez egy nagyszerű kezdeményezés, ami szerencsére jól is működik, és mindenkihez kedvező módon juttatja el a kultúrát, és az igényes kikapcsolódás lehetőségét. Csal ajánlani tudjuk az oldal használatát, és kellemes szórakozást kívánunk!

Szuszu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme