Wattican Punk Ballet – mindig van mit ünnepelni!


A Deti Picasso-ból már jól ismert testvérpár – Gaya és Karen Arutyunyan – új formációjukkal, a Wattican Punk Ballettel, készülnek meghódítani a világot. A legjobb úton járnak, hogy ezt sikeresen véghez is vigyék, ugyanis nemrég adták ki az első stúdiólemezüket, mindamellett most ünneplik a két éves évfordulójukat is, így tehát kicsit sem meglepő, hogy koncert- koncert hátán, folyamatos pörgésben vannak.

Egy éve is a Mikában lengethettük a parókáinkat a hihetetlenül szürreális, és energikus koncertjükön, amit most ismét ezen a helyen produkáltak. Nézzük, milyen az új album, és hogyan élik meg a zenéjüket élőben is!

Az örmény testvérpáros, igazi gyöngyszem a magyar zenei szférában. Régen be kellett érnie a magyar közönségnek, hogy félévente látogatnak el hozzánk a Deti Picassoval, 2007-óta viszont sokkal többször örvendeztetik meg a hazai nagyérdeműt, fantasztikusan energikus, és magával ragadó koncertjeikkel, köszönhetően annak, hogy azóta Magyarországon élnek.


Az ünneplésre mostanában, egyre sűrűbben adódik alkalom; új album, két éves bravúros koncertsorozat. Rengeteg boldog rajongó, megannyi kellemes, őrült, agyontáncolt este, és mindezt ők ketten érték- és érik el.

Lelkesedésük töretlen, sőt, egyre kreatívabbak, és minden koncertnek úgy örülnek, mintha az első lenne. Teljes erőbedobással dolgoznak és szórakoztatnak miközben külső megjelenésükkel is egyedivé varázsolják az amúgy is különleges és pszichedelikus ’mutatványukat’. Mindig más, és teljes mértékben rájuk jellemző ruhákat, maszkokat vesznek fel. A ruhák érdekessége még, hogy Gaya tervezi, és varratja meg őket, ezen alkalmakra. Az új albumnak pedig, – ami a Playground névre hallgat – ő maga varrta a borító tokot, és fűzte rá a monogramját a bandának.


Tok (nem a hal)


A kedvesség, figyelmesség, és az őszinte öröm a koncerteken is jól megmutatkozik, például olyan apróságokban, hogy minden alkalommal hoznak valami finom vodkát, vagy általuk készített sütit, most meg tortát, így ünnepeltek együtt a közönséggel.

Az album egyik különlegessége, hogy az A38 adta ki, így méginkább a "miénknek" érezzük a zenéjüket, és a tevékenységeiket. Emellett Gaya-nak egyre durvábban sikerül elsajátítani a korántsem egyszerű nyelvünket (kedvenc elszólások között szerepel a "hangyafasznyi" kifejezés).

A korong egyetlen hibája, - ami már elsőre is szembetűnő – az, hogy csak 8 számot tartalmaz, de szerencsére a legutóbbi koncerten már játszottak új dalokat. A zenében a torzító miatt van ahol még a régi Yeah Yeah Yeahs életérzése, és hangulatvilága köszön vissza (ami egyértelműen bóknak számít, hiszen, akkor még nekik is egyedi stílusuk volt).

Gaya hangja önmagában megadja a pszichedelikus környezetet az adott számnak, és Karennel együtt rendszerint, mély transzba ejtik a közönséget. Nem hiába őrülnek meg egyre jobban az emberek a koncertjeikért. Profizmusukat pedig mi sem bizonyítja jobban, mint a különböző hangszereken való zenélés. Ráadásul Karennek pár hónapja volt egy fülműtétje, ami által már mindkét fülére teljesen jól hall. Innentől kezdve elképzelhetjük, hogy ha eddig ilyen zenét raktak össze, akkor ezentúl mire számíthatunk!


Látványosak a koncertek, na


Erőteljes, magával sodró, és ami a legfontosabb, hogy őszinte muzsika. Érződik, hogy a zene szeretetéért játszanak, nem muszájból, nem a pénzt hajhászva, és ezáltal az utolsó bőrt is lehúzva minden albumról és fellépésről. Érzik, amit csinálnak, egyszerre lélegeznek vele, mint ahogy a közönséggel is. Táncolnak, nevetnek, integetnek. Amikor koncertjük van az egész terem, egyszerre lüktet, és erre a pár órára elhiszi az ember, hogy mindenki szeret mindenkit.

Ha valaki több órás szeretetet, és önfeledt szórakozást és kikapcsolódást szeretne, akkor mindenképpen a legjobb választás az Arutyunyan testvérek produkciója!

Legközelebbi koncertjükről is van már infónk!

Felállás:

  • Gaya Arutyunyan - ének, gitár, dob, billentyűs hangszerek
  • Karen Arutyunyan – gitár, dob, elektronikus hangminták

watticanpunkballet.com
facebook.com/watticanpunkballet

Szuszu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme