Barbaro del Ritmo 2013 - Egy dal története remixekben



Az egész Barbaro-sztori valamikor 2002 körül kezdődött, amikor Zsüzztisz Doktor (akkor még a Comrade Choo nevet használva) elkészítette a klasszikus Benny Moré szám első átiratát. Kicsit kilógott a remixer akkori hangzásából, talán éppen ezért is került évekre fiókba. 


2006-ban aztán előkerült, amikor is DJ Suefo meghallgatta, és megjelentette a Tilos Rádió Marathon CD-jén. Sokat játszották a Tiloson, természetesen, sőt egyszer a Magyar televízió Kultúrház című műsorűban is felcsendült a “nóta”. Utána sokáig csend, alkotói válság, DJ-zés, miegymás. Újabb hét év kellett hozzá, hogy ismét készüljön egy, immár várhatóan az utolsó, Barbaro del Ritmo remix. 

Benny Morét egyébként a legnagyobb kubai énekesként szokták emlegetni. Moré a 40-es, 50-es, és 60-as évek elején alkotott, mestere volt a legtöbb kubai kortárs műfajnak. Tehetségének és eredetiségének köszönhetően nem csoda, hogy az 1963-ban elhunyt énekes még a 2000-es évek magyar elektronikus zenei közegét is megihlette és Dr. Juzztice is évről évre előveszi a Barbaro del Ritmot.

Íme hát a legutolsó Barbaro:
https://soundcloud.com/drjuzztice/benny-mor-barbaro-del-ritmo

Ez pedig az eredeti:


Illetve találtunk a kubai énekes dalából készült néhány "érdekesebb" remixet is:

Öhm...

Oldschool!



Forrás:Dub Székház

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme