Még mindig farkas világ van


A Főnök az egyik vele készült interjúnkban megmondta, hogy Akela mindig lesz, szóval mi igazán meg sem lepődtünk, hogy egyszer csak azt a hírt kaptuk, hogy újból bemutatják a húsz éves Farkastörvények albumot. Természetesen, rendes kis farkaskölykök voltunk, és elmentünk a koncertre, pláne, hogy ezt a lemezt tartják az egyik nagy klasszikusnak a zenekartól.

Akela koncertre menni mindig élmény. Sőt, mindig meglepő élmény, és igazából nagyon szórakoztató is, hogy ugyanazok (vagy inkább ugyanolyan?) az arcok randalíroznak a buli előtt 20 éve. Egy Akela koncert - meggyőződésünk szerint - kisebb gazdasági csodával ér fel a környék vörösboros kóla keverői számára, bármilyen gusztustalanul hangzik is ez.

Szóval folyt a VBK, a sörös dobozok repkedtek az egykori Wigwam, ma Club 202 előtt is csütörtök este, ahová mi épp időben érkeztünk ahhoz, hogy az előzenekarokról rém profi módon lemaradva, épp az Akela intrójára érjünk oda. Hiába, a rutin...



Meglepően sokan voltak különben. A koncertkritikákban innen szokták elkövetni azt a szörnyű hibát, hogy pontról pontra leírják, mi történt a bulin. Mi nem leszünk ilyen kispályások, hiszen aki nem volt ott, annak minek magyarázzunk, aki ott volt, az emlékszik, aki pedig ott volt, és nem emlékszik, magára vessen, ugyanis - ugyan régen voltunk Akelán - szokatlanul összeszedett műsort nyomtak. Az elején legalábbis, később azért akadt bőven intermezzo az egyes dalok között, de egy Akela bulin ezen nem lepődik meg senki.



Látszott, hogy a Farkastörvényeket sokszor elpróbálták (basszus, hová lesz a világ, az Akela próbál...), nem is volt baj, leszámítva a koncert elejének nagyon gyenge hangzását. Amúgy a második lemezbemutató után volt némi beszt of műsor, aztán ennyi.


Reméljük jövőre lesz újbóli bemutatója a Félelem születése albumnak is!

Amúgy pedig a trú rajongók szombaton a PeCsa Cafe-ba mennek, ahol a Főnök 50. szülinapját ünnepeli, olyan közreműködőkkel, mint természetesen az Akela, aztán a Bikini, a Bocsánat, a Fake Empire, az Invader, a KAFeBár, a  KatonaZenekar, az Omen, valamint Kalapács József, Kökény atya, Molics Zsolt, László Nemes László, DJ. Paplan, Petrás János, Stirlitz, Szendrei Wolfchild Szasza, Szupermen, Vazul, satöbbi.

Minden részlet itt van.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme