Itt az új Éberálom EP - interjú Körmendi Richárd énekessel


Az öt éves Éberálom zenekart szeptemberben jelentette meg harmadik EP-jét, amely a srácok szerint a legjobb anyaguk eddig. Meghallgattuk, és nekünk is bejött, így megkérdeztük Körmendi Richárd énekest, mit kell róluk tudni.

FOOTER.HU: Kérlek mutasd be pár szóban a zenekart, mivel foglalkoztok a zenélésen kívül, hogyan állt össze a csapat?

Körmendi Richárd: Az Éberálom zenekar 2008. november végén alakult Budapesten. Ez alatt az 5 év alatt számos tagcserére került sor és mára már csak én maradtam meg az alapítók közül. Jelenleg 4 tagú a felállásunk és úgy gondolom, hogy ez az eddigi legjobb felállása a zenekarnak (a többiek: Arday Dániel - basszusgitár, Berezvai Marcell - szólógitár, Szumper Ákos - dobok). Koncerteken viszont ahogy a dalok megkövetelik, kiegészülünk néhány további taggal is. Eddig megjelent 1 Nagylemezünk, ami valójában egy demólemeznek felel meg, mert mi házilag vettünk fel 12 dalt. Ezen kívül 3 további EP-nk is megjelent, amiket már stúdióban rögzítettünk, és a legújabb idén szeptember végén, Úton címmel jött ki. Természetesen minden lemezünk saját kiadásban jelent meg



FOOTER.HU: Milyen zenei stílusba sorolnátok magatokat?

K. R.: Stílusunkat alternatív pop rock irányba sorolnám, mert talán ezeknek a keveredése illik a legjobban arra, amit csinálunk.

FOOTER.HU: Szeptemberben jelent meg új EP-tek, Úton címmel. Milyen a fogadtatása? Korábban jelent már meg hasonló kiadványotok?

K. R.: Mindannyian ezt a lemezt érezzük eddigi legjobb anyagunknak és ezt a visszajelzések alapján is bátran kijelenthetjük. Négy dal található rajta, az Alone Again, a Sárkány, az Ilyen ez a lány, és a Tánc. Ehhez a lemezhez majd hamarosan készítünk egy klipet is, mégpedig az Alone Again c. dalunkhoz.
Jelenleg azon dolgozunk, hogy a lehetőségekhez képest minél több emberhez el tudjunk jutni és népszerűsítsük az új dalokat, mind a koncerteken mind pedig bármilyen más formában.



FOOTER.HU: Angol és magyar nyelven egyaránt énekeltek. Melyik a főbb csapásirány?

K. R.: Szeretnénk nyitni külföldre is, ez manapság már könnyen megy a videómegosztó csatornák segítségével, ezért úgy gondoltuk, az angol nyelvű dalokkal könnyebb lenne eljutni a nem magyar anyanyelvű zenekedvelőkhöz is.



FOOTER.HU: Mikor és hol láthat titeket a közönség legközelebb?

K. R.: A koncertek jelenleg szervezés alatt vannak, de még ebben az évben két koncert is várható, egy december elején, egy pedig a két ünnep között, és ez utóbbi pedig a zenekar történetének első akusztikus koncertje lesz...

http://eberalommusic.com
Éberálom a Facebookon
http://www.youtube.com/user/eberalomband

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme