Hogyha a filmzeneszerzők a Metallicában játszanának...


Még jópár évvel ezelőtt röhögtünk hatalmasakat, amikor egy csomó metálos (a Therionnal az élen) összeállt és az Abba legismertebb (szándékosan nem legjobbat írtunk) dalait dolgozták föl egy albumon. Akkor írta a Metal Hammerben valaki, hogy "ezek a dalok nálam mindig erősített gitárért kiáltottak". Hát, most, kedves kolléga, recsizhetsz rendesen, itt a FOOTER.HU filmzene - metál válogatásának Top 3 darbja.


A Trónok Harca széria szerintünk megérdemelten az egyik sikersorozat mostanában. Az alapanyag is remek, és a megvalósítás isegészen rendben van. A sorozat zenéjét Stephen Warbeck szerezte, ezt gondolta tovább ez a derék fiatalember.


Robert Zemeckis klasszikusa a legjobb családi filmek egyike. Van benne minden, ami a sikerhez kell, egy pici fantasztikum, szerelem, rock n' roll, jóautó, homor és még kutya is. Természetesen a zenéről sem szabad megfeledkezni, hiszen az alkotás három Oscar-díj jelölése közül az egyiket a legjobb filmdalért kapta. Nyilván mindenki fel tudja idézni, amikor Marty McFly nyomja a Johnny B Goode-ot. Mi most mégis a főcímzenét mutogatjuk, metálban.


Mel Gibson Rettenthetetlen című filmjét nem csak annak zsenialitása és azon tulajdonsága miatt szerettük, hogy épp ráfért egy 180 perces videókazettára, hanem a zenéjét is csodáltuk. Még mindig előszedjök néha, hogyha olyan kedvünk van. A filmznét James Horner írta, és az eredetileg ismertet a London Symphony Orchestra nyomta le. Ez nem az.


És a maguk kedvencei?

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme