Hegyalja 4. nap - Összefoglaló



A Hegyalja szombatra sem fogyott ki a nagy nevekből és a fesztiválozók sem a lendületből. Nézzük, miket láthatott az, aki az utolsó napra sem fáradt el.



A FOOTER.HU csapata az elmaradhatatlan borkóstolgatás után a Pepsi nagyszínpadnál kezdett, ahol az internetről híressé vált magyar metálgyöngyszem, Leander lépett fel. Az idén Fonogram-díjat nyert előadó koncertjét most is olyan lelkesedéssel fogadták a rajongók, mint a tavalyi Hegy'-en.

A Borsodi nagyszínpadra az Irie Maffia hozta el nekünk Jamaica hangulatát. A vidám dallamokra nehéz volt nem táncra perdülni.



A Pepsi nagyszínpadon fellépő Suicide Silence már előző nap megérkezett Tokajba Kaliforniából és bőszen fesztiválozik. Az extrém zenéjű és egyaránt extrém külsejű banda a The black crown című albumát mutatta be a Hegyalja közönségének, akik hatalmas őrjöngéssel köszönték meg a bandának az őrületes bulit.



A Brains fellépésén továbbra is Jamaicában érezhettük magunkat, kiváló arányban felpörgetve oldschool drum n' bass, hip-hop, ragga és rock alapokkal.



A Pepsi színpadon is a magyaroké volt a főszerep, a Subscribe lépett fel. Világszínvonalú, energikus zenéjükkel ismét megmutatták mennyire profivá érettek az egykor a Táncsics gimiben zenélgető THC-ből.




Ezután az elektronikus zene felé vettük az irányt és ellátogattunk a Borsodi nagyszínpadhoz, ahol a Stereo Mc's lépett fel. Ők is az új albumukat hozták, megmutatták annak összetettebb, érettebb, rockosabb hangzását. Több generáció is egyként ugrált hatalmas lendülettel régi és új számaikra egyaránt.






A szombati zárónap bőven vasárnap reggel ért véget, a fesztivált táncolva búcsúztató hegyaljásokkal. Idén, tavalyhoz hasonlóan 85 ezren döntöttek úgy, hogy a tokaji zenés nyaralást választják, köztük több ezer pécsi és kassai fesztiválozóval. Abban biztosak lehetünk, hogy ezalatt a négy nap alatt itt bulizó tömeg egy cseppnyi bort sem hagyott a kisvárosra. Kíváncsian várjuk, hogy jövőre mit mutat a Borsodi Hegyalja Fesztivál.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme