A Hegyalja több lesz, mint fesztivál



Július 18-22 között Tokaj és Rakamaz felpezsdíti a nyarat: a rendezvény nemcsak a zenekaroknak és a fesztiválozóknak ad otthont néhány napra, hanem komikusok, kézművesek, extrém sportok kedvelői és borászok is megtalálhatják önmagukat és egymást a helyszínen.

Hamarosan újra megnyitja kapuit a Hegyalja. A fesztiválozók nem csak a nyári bulijukat és a zenés nyaralásukat, de a jövőjüket is biztosíthatják. Már amennyire azt biztosítani lehet a gazdasági válság és a recesszió közepette. A fesztivál most egy rendhagyó állásinterjúztatást is bevállal: a Hegy’ Karriergyárban a hideg Furmint-fröccs a kötelező kellék, a manapság különösen nagy szeretetnek örvendő humán erőforrás dolgozóit pedig Badár Sándor és Aranyosi Péter képviseli.

 A néhány napos mulatság a városban is támad: a Paulay Ede Színházban a L’art pour l’art Társulat best of műsora és a Hegyalja eddigi legjobb fotóiból összeállított kiállítás azoknak szól, akik néhány órára el szeretnének menekülni a fesztivál forgatagából. Természetesen csak azért, hogy felelevenítsék a „régmúlt” emlékeit, amikor még a Motörhead zúzott a színpadon.
Azok pedig, akiket Tokaj egyéb nevezetességei is felcsigáztak, a Tokaj Turinform Irodában beszerezhető kóddal olyan mobilapplikációt tölthetnek a telefonjukra, amelynek segítségével a legizgalmasabb helyekre is eljuthatnak a hegyaljai településen.

A rendezvény a kézműves alkotások kedvelőiről sem feledkezik meg. A Művészetek Völgye idén a Hegy’en vendégeskedik: a Hegy’ről a Völgybe kézműves kiállításon és vásáron a hegyaljások a Művészetek Völgyének árusaival, művészeivel találkozhatnak és ismerkedhetnek meg.

Azért lássuk be, a fesztivál és az alkoholfogyasztás legalább olyan békésen és boldogan jár kéz a kézben, mint a Bereczki házaspár. Az igazi fesztiválozó legalább egyszer próbálta már ásványvíznek álcázni a teszkós vodkát. A Hegyalján azonban minőségi italoktól is berúghat a kedves látogató: a Bor- és Pálinkafaluban minden nap más borászat illetve pálinkafőzde tart majd ingyenes kóstolót.
Borgőzösen és pálinka ittasan, azért senki ne feledkezzen meg a koncertekről sem: az Everlast, a Biohazard, az Alphaville, a Parov Stelar Band, az Arch Enemy, az Enter Shikari, a Pendulum (DJ set), az Exodus, a Csík Zenekar és az Irie Maffia, idén mind Hegyaljások lesznek.

Ittas állapotban hülyeséget csinálni az egyik legmenőbb fesztiválozós kaland. A Hegy’ erről is gondoskodik. Urbán Kata tetováló művész személyében. Nincs is szebb dolog, mint másnaposan arra térni magunkhoz, hogy valami levakarhatatlanul ott díszeleg a jobb felkarunkon, rosszabb esetben esetleg a homlokunkon.




powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme