Hegyalja Fesztivál 2012 beszt of - előzetes




Így július közepe felé haladva már javában érezhetjük, hogy Budapest nyáron sokkal szabadabb, mégis érdemes körülnézni az ország keleti felén is, hiszen ott is bőven találhatunk említésre méltó programokat. Célállomásunk ezúttal Tokaj, ami nem csak azért jelentős, mert a világörökség része, hanem mert július 18 és 22 között a világhírű borok kortyolgatása mellett híres-neves külföldi és magyar előadók koncertjeit hallgathatjuk meg a 13. alkalommal megrendezett Hegyalja fesztiválon.



Miért érdemes ezt a fesztivált választani?

Tokaj világhírű az ott termelt borairól, melyekhez a helyiektől az egész fesztivál ideje alatt kedvező áron hozzájuthatunk. Ezeket egy koncert alatt sem kell nélkülöznünk, hiszen fejenként fél liter italt bárki bevihet a fesztivál területére.  A fent említett minőségi borok és gyönyörű környezet mellett jelentős érv szól amellett, hogy Tokaj a Tisza partján fekszik, így egy átbulizott este után frissítő fürdővel kezdhetünk egy újabb élményekkel teli napot. A fesztivál szervezői felismerték a környezet megóvásának fontosságát is, ezt bizonyítva repoharakban fogyaszthatjuk italainkat, aminek köszönhetően a fesztivál területén gyakorlatilag alig lehet szemetet találni.

Mindezek mellett természetesen a legfontosabb a fesztivál line-upja.  Ebből emelnénk ki nektek néhányat, amely igazi felejthetetlen élményt nyújthat egy jó bor kortyolgatása közben.

Július 18-án szerdán, elsőként mindenképpen az amerikai Exodus-t  (Pepsi nagyszínpad 20:00) emelnénk ki. A richmondi trash csapat a fesztiválozók külön kérésére érkezik, a rajongók azóta is köszönő üzenetekkel bombázzák a Hegyalja szervezőit.


Őket egy igazi különlegesség követi a death metal bandák közül, a svéd Arch Enemy (Pepsi nagyszínpad 21:45). Frontemberük, a szőke Angela Gossow férfiakat megszégyenítő énekhangját hallva kevesen vennék a bátorságot, hogy a konyhába küldjék őt szendvicset készíteni. Szerencsénkre inkább a színpadon láthatjuk őt legújabb turnéjuk keretében, így elsőként hallgathatjuk a tavaly megjelent lemezüket élőben.


Szerdán este a Borsodi nagyszínpadon egy igazi rocklegendát hallhatunk, hiszen az Alphaville ad koncertet 23:30-tól. A német sztár dalait hallgatva mindenki örök fiatalnak érezheti magát.


Július 19-én csütörtökön Kowalsky meg a Vegát köszönthetjük a Borsodi Nagyszínpad fellépőjeként 20:15-től. A Big Band Special névre hallgató formációjuk különleges új hangzást ad régi dalaiknak és a nemrégiben megjelent új albumukról is meghallgathatunk néhány slágernek ígérkező számot.


Aznapi különlegességnek számít még az osztrák Parov Stelar is (Borsodi Nagyszínpad 23:30), aki már számos magyar fesztiválon bizonyította, hogy elektroswing nótáival bárkit képes táncra perdíteni. Aki egy jó kis szaxofonos dallamra vágyik, ki ne hagyja a koncertjüket.


Az elektronikus zene kedvelőinek nem újdonság az ausztrál Pendulum (Borsodi malátabár 00:30) neve. A magyar rajongók örömére, ők is gyakran koncerteznek hazánkban. Tempós drum and bass nótáikkal elképesztő hangulatot és óriási bulikat csinálnak.


A Bohemian Betyars (Furmint Klub 01:00) egy feltörekvő miskolci zenekar, akik etno-punk zenéjükkel hihetetlen hangulatot varázsolnak, biztosítják, hogy egyetlen fesztiválozó se maradjon mosoly nélkül koncertjük alatt. Akiknek ismerős egy végigugrált és üvöltött Gogol Bordello koncertélmény, hasonlóra számíthat, ha csütörtökön őket választja.


Július 20-án pénteken igazi különlegességben lehet részetek, ha ellátogattok a Sonata Arctica (Borsodi Nagyszínpad 21:45) finn szimfonikus power metal banda koncertjére. A csapat május 18-án megjelenő új albumát a Stones grow her name-et itt hallhatja először a népes magyar rajongótábor,de, Tony Kakko és bandája biztos nem hagyja parlagon a régi idők szerzeményeinek szerelmeseit sem.


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme