A Lővérek kint strichelnek az út szélén – VOLT 2012


Fesztiválozni fárasztó mulatság, pláne akkor, hogyha ez ember úgy érzi, képes simán egy éjszakát kocsiban aludni, mert "egyszer belefér", vagy "nemleszazolyangáz". Nem a francokat nem. Igaz, egy napra valóban kár sátorral szenvedni, ráadásul az utolsó volt az a nap, olyankor pedig szabad, használható sátorhelyet találni képtelenség. Iggy-t pedig látni kell, na.



Nem tudunk dönteni, hogy 16 fokban, szakad esőben, vagy 36 fokban szarabb fesztiválozni. Tényleg nem, volt mindkettőben részünk és nem tartozik a kedvenc élményeink közé egyik sem. Jelen esetben a hőséget súlyosbította, hogy muszáj volt enni valamit, amint bejutottunk a muri helyszínére, és – nem hallgatva a korábbi tapasztalatokra – megkíséreltünk a Balaton Grill kínálatából jóllakni. Na, azt a hamburgert még sokáig emlegetni fogjuk, ha másért nem azért, mert valami csoda folytán nem fostuk ki a tüdőnket is tőle. És ez tényleg csoda volt.

A Nagyszínpadon épp a Csík Zenekar küldte, a tűző napon, a küzdőtér méretéhez képest csekély érdeklődő előtt, habár távolabb, az árnyasabb részeken többen hallgatták őket. Kicsit szétnéztünk a Borfaluban is, ahol – szintén a meleg miatt – legjobban a szóda fogyott, mi pedig kértünk 4 dl szódához 1 dl bort is, hogy legyen valami íze. Később persze, ahogy csillapodott a hőség, rámentünk a literes fröccsökre is.

Egyszer aztán, amikor estefelé visszanéztünk a Nagyszínpadhoz – ahol épp Quimby koncertnek kellett volna mennie – meglepve tapasztaltuk, hogy egy Lukács Laci hangú ember ordibál ott olyanokat, hogy „kibaszott”, meg „szájonbaszott”. Szóval valamiért Tankcsapda volt.


Utána jött csak a Quimby, amely az utóbbi időszak egyik legrosszabb koncertjét adta. Nem járunk mi Quimbyre olyan rendszeresen, de ennél mindig szórakoztatóbb szokott lenni. Az immár teljesen frontemberré avanzsáló Lívius jól be volt nyomva, az Autó egy szerpentinen és a Most múlik pontosan című dalok pedig nekünk már nem.

Quimby után viszont lett nagy csoda, jött ugyanis Iggy és a Stooges. Legendák ezek mind egy szálig, mi pedig Sopron felé azt bizonygattuk, hogyha lesz I Feel Alright, akkor nálunk is lesz, és volt. Csak túlzásnak tűnő jelzőket tudunk használni a koncerttel kapcsolatban. Iggy egy 65 éves állat, egy 18 éves tájékozódási futó energiájával, raj.


Amúgy az idei VOLT kilencvenötezer nézőt vonzott. Képzeljék, az MTI híréből tudjuk, hogy az első, 1993-as fesztiválon még csak öt zenekar és mintegy 800 főnyi közönség vett részt, idén viszont már 200-nál is több produkciót, köztük másfél tucat világsztárt vártak a Lővér kempingbe.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme