SZIN: a Yellowcard és a Kosheen is vereti Szegeden


A nyarat idén is Szegeden a legjobb zárni, már csak azért is, mert a lebarnult bikinis lányok a Tisza partjáról egyenesen a színpadok elé vándorolnak, hogy meghallgassák a Harcsa Veronikától a Bin Jip dalokat, hogy egy hideg sörrel a kezükben táncoljanak a Maszkura és a Tücsökraj nótáira. Persze lesz rock n' roll is, ééés Kosheen!
A fesztiválnak otthont adó Újszegedi Partfürdőt átjáró ritmusokért Zagar és a NEO felel, az egyre népszerűbb Paddy and the Rats bulija is várja a fesztiválozókat, ahogy a Blues Brothers-é a Fabula Rasa-é és a Dystopia-é is. A bolondéria nagykövetei, Soerii és Poolek sem hagyják ki a Szegedi Ifjúsági Napokat idén augusztusban.


A napfény városának fesztiválja igazi nyüzsgő, mediterrán nyárzáró, ahol a megjelenés kötelező minden szegedinek, akinek valaha is köze volt Szegedhez, aki a zöld gondolat híve, és annak is, akit egyszerűen csak vonz a mediterrán életérzés és persze a zene. A SZIN helyszínét, az Újszegedi Partfürdőt egy híd köti össze Szeged belvárosával, így az ország egyik legpezsgőbb kulturális és szellemi központja alig 10 perces sétára van a fesztiválterülettől. A SZIN négy napja alatt a dél-alföldi nagyváros kulturális központjává az Újszegedi Partfürdő lép elő.


A Szegedi Ifjúsági Napok története 1968-ig nyúlik vissza, a fesztiválozók már akkor tudták, milyen különleges hangulatot kínál a Tisza-parti strandolás és a zene elegye. A SZIN némi szünet után 2003-ban indult el újra: azóta műfajtól függetlenül minden hazai és határontúli muzsikus, illetve minden zeneimádó nyárvégi zarándokhelyévé vált. A gondos odafigyeléssel összeállított zenei programnak köszönhetően az elmúlt években többek között a Cure, Kelis, Diana King, az Apollo 440, az Alphaville és The Tarantinos is megfordult a négynapos fesztiválon.

A minőségi zene mellett a SZIN a fenntarthatóság és a környezetvédelem elkötelezettje is, aminek bizonyítéka az elnyert Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is. A 2011-ben debütált SZIN Dizájnparton a zöld eszmék és a dizájn házasításának lehetnek tanúi, sőt segítői a SZINezők. Az öko ott nem csak szemlélet, de szórakoztat is.

A lényeg pedit itt van.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme