Gotye: Somebody That I Used To Know (feat. Kimbra)


Hallottak már Gotye-ről? Nem? Ne szomorodjanak el, mi most felvilágosítjuk önöket! A Gotye nem egy svéd kutyafajta, hanem egy tehetséges belga-ausztrál fiatalember művészneve. Tisztes nevén (?) Wouter "Wally" De Backer eddig három stúdióalbumot eresztett bele a nagyvilágba. Tehetsége sokrétű; játszik számos hangszeren, mindemellett pedig remek énekhanggal áldotta meg Mindenható, vagy aki éppen arra járt. Nem hiszik? Olvassanak tovább!

A közelmúltban mutatták be a Somebody That I Used To Know című videoklipet, amelyben Gotye (ejtsd: Gotié) a zsengekorú-aranytorkú Kimbrával parádézik. Már amennyiben parádézásnak lehet nevezni azt, amikor két kipingált, meztelen jólélek álldogál egy fal előtt. Jó, ez nem egy akármilyen fal, ebbe szereplőink cuki testmintáik okán remekül beleolvadnak.
A dal, a videó és maga jelenség egészen átütő: olyasfajta zenei-vizuális világot sikerült teremteni az alkotóknak, amely jó időre bevésődhet a nagyközönség emlékezetébe.


A klipnek többféle olvasata lehetséges. A drámaiság, az egymástól végletesen eltávolodott szerelmespár története a vezérfonal, noha a háttérben ott kalimpál a művészi játékosság. A színek, a mozdulatok, a hangulat mind-mind túlmutat a melodrámán. Így aztán hamar ihletet nyert néhány szentbolond, amelynek eredményeképpen kacagtató, de kicsit sem gagyi videoklipek láttak napvilágot. Ím:


A filmecske vége… az mindent visz.


Lehet, hogy a Gotye mégiscsak svéd kutyafajta?


Német, kissé közönséges tobzódás...

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme