Gabor Jenei: A legszorosabb kötelék - selyembe csomagolt rémálom



Ez a könyv amolyan semmiből jött varázslatként tört be az életembe. Megláttam a borítót és azonnal el akartam olvasni, tudni akartam mit tartogat a számomra a történet. Gabor Jeneiről azelőtt még sohasem hallottam, elképzelem, hogy önök sincsenek ezzel másképp. Nem is csoda, hisz ez a szerző első megjelent kötete. Jó volt így olvasni, remek volt nem tudni semmit a jelenségről, az íróról, a könyvről. Ha önök is vágynak a feljebb vázolt érzésre olvasás közben, akkor ne kattintsanak tovább, viszont ha szeretnének némi információhoz jutni a nagy beszerzés előtt, tartsanak velem!

Gabor Jenei honlapja igen figyelemreméltó, egyszerű, letisztult formákkal operáló, kellemes felület. Mégis, ha a grafikát elemezni kezdjük, felfedezhetünk valami borzongatót, ami előre mutat valamit A legszorosabb kötelék című regény hangulatából.

Jenei stílusa nagyon egyedi, regényét szinte képtelenség besorolni. Olyan, mint egy rémálom, finom selyembe bugyolálva. Így történhetett, hogy a fülszöveg gyakorlatilag nem mond el semmit a könyvről. Túl ködös, túlontúl művészi az egyszeri embernek. Ez részben érthető, hisz nem akarták ellőni a poénokat, illetve a könyv esszenciáját szerették volna valamiféleképpen tükrözni. Viszont ahhoz, valaki levegye a polcról a kötetet és többé ne tegye oda vissza, muszáj valami ütőset fellebbenteni a történetről. Különösen, ha az annyira magával ragadó, mint Jenei műve.

A szerző: Gabor Jenei

Mindazonáltal ez a stílus csak akkor működik, ha van hozzá elég tér. Ha van idő arra, hogy a szavak hassanak. Jenei igazi művész, szavai nyomán színes képek százai jelennek meg az ember fejében. Az agya úgy működhet, mint egy fényképezőgép: minden táj, minden ember és minden jelenség mása ott van benne, ő pedig később kiszínezi, történetté gyúrja és gondosan elénk tálalja a végeredményt. Laura és Lenka tragédiákkal és örömökkel körülfont világa így válik előttünk élővé.

És hogy ki ez a két lány? Történetünk főhősei, természetesen. Laura Rómában született egy sötét, viharos éjszakán, mikor a valóság és a gyötrő rémálmok szinte elválaszthatatlanok voltak egymástól. Lenka ugyanezen az éjszakán látta meg a napvilágot egy zágrábi kórházban. Laura az édesanyját veszítette el, Lenka az egész családját... Két kislány, két élet, gondolhatná a nyájas olvasó, de ne gondoljon annyit, inkább figyeljen rám!

Ugyanis Laura és Lenka jelen idejű problémáin túl valami sötét titok lappang. Egy olyan előző életbeli kudarc, amely mindkettőjük életére rányomta a bélyegét. Szellemeken, elsuttogott titkokon, nemi erőszakon, kegyetlenségen és gyilkosságon át vezet az út a felismerésig…

Ez pediglen az illusztráció.


Jenei mindezt úgy képes ábrázolni, hogy mégse egy gusztustalan, vagy brutális könyvélmény maradjon A legszorosabb kötelék. Álomszerű minden szörnyűség, épp ezért nem telepedik rá az emberi lélekre. A történet ütős, az ábrázolás elképesztő, az egyetlen bibi a dologgal, hogy a történet vége lezáratlan marad. Olvasótársaimhoz hasonlóan már én is csak sóhajtozom ezen, pedig egészen úgy tűnik, hogy még sok tartalék van a sztoriban. Mégis, jobb érzés lett volna, ha Gabor feloldja a feszültséget a könyv végén. Így viszont várnunk, mert várni kell, vagy legalábbis mi várni akarunk. A könyvhöz pedig kellemes kikapcsolódást kívánunk!


Írta: EveCarrot

Kiadó: novum publishing gmbh
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9786155002373
ISBN : 6155002373
Megjelenés : 2012.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 270
Méret [mm] : 135 x 215 x 17
Tömeg [g] : 380
Raktári kód : 722830


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme