Indul a Kobuci Blues Feszt


Nyár van, úgyhogy ahogy azt megszokhattuk, fesztiváloktól vagy még inkább fesztiválozóktól zeng az egész világ. Az óbudai Kobuci kertbe,  július 9-11 között, idén is beköltözik a blues . A három napos fesztivál keretében összesen kilenc fellépő, köztük Little G. Weevil, Big Daddy Wilson, Ripoff Raskolnikov és a holland énekes-herflis, Big Pete játszik majd a színpadon.
A rendezvénysorozat Kapolcson a laza fesztiválhangulatot, és az igényes kikapcsolódás lehetőségét kínálja a városban maradóknak a Kobuci Kert Óbuda főterén, a Zichy Palota udvarán. A házi koktélokkal, mixcsűrrel és fröccsökkel is felszerelt szórakozóhelyen július 9-11. között a bluesé a főszerep: az Óbudai Nyár nevű sorozat keretében ekkor tartják a Kobuci Blues Fesztvált, amelyen minden nap három zenekar lép fel 17:30-tól.

Az első napon, szerdán a Békés megyei Borsodi Blue nyit: a trió saját számokat játszik blues-os, jazzes és rockos elemekkel, sok improvizációval és humorral. Utánuk a szerbek leghíresebb blues zenekara, az 1982 óta működő és hazánkban is jól ismert Raw Hide lép színpadra, majd Szűcs Gábor, azaz Little G Weevil koncertezik.
A magyar származású, de sokáig Amerikában élő bluesgitárost tavaly a műfaj egyik legrangosabb eseményén, a memphis-i International Blues Challenge-en választották meg a legjobb gitárosnak, és ő nyerte meg a verseny szóló/duó kategóriáját is. A zenészt hamarosan a mainstream közönség is jobban megismeri, hiszen Little G helyet kapott  az X-Faktor zsűriében is.



Csütörtökön az osztrák „Sir” Oliver Mally nyitja a koncertek sorát. Kortárs blues muzsikájában felleljük majd a legnagyobb elődök nyomait a Texas Blues-tól a Chicago Blues-ig, vagy éppen a Westcoast Blues-tól a „straight-from-the-heart” dalokig. Ezt követően a Ripoff Raskolnikov Band lép fel, és hasonlóan a tavalyi koncerthez, a zenészekhez ezúttal is betársul majd Big Daddy Wilson.


Pénteken a Szabó Tamás, Horváth János és Honfi Imre Olivér által alapított Mojo Workings folytatja a fesztivál hangulatot. Akusztikus hangzásukban fellelhetők a tradicionális blues, a hatvanas évek beat, illetve a későbbi korok pop dallamai. A háromszólamú ének mellett számos érdekes, ritkán látott hangszeren is játszanak, például az egyhúros amerikai diddley-bow-n, vagy éppen harmonettán és stompboxon. Másodikként az egyik legismertebb kortárs magyar szájharmonikás, Pribojszki Mátyás és zenekara játszik, az estét pedig a hangszer holland képviselője, Big Pete zárja.


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme