A párválasztó 3. - Az igazi - Méltó befejezés


A cím és a borító megelőlegezi számunkra a történet végkifejletét. Noha számítunk az ásó, kapa, nagyharang és a végső megoldás közhelyesen csábító mozzanataira, még egy utolsó nagy csavarral kecsegtet minket a szerző. Higgyék el nekünk, zsebkendő, ágytakaró, szemredő nem marad szárazon!

Előzmények (melyeknek ismeretében érdemes nekikezdeni az irománynak):

A párválasztó
A párválasztó 2. - Az elit

America ott folytatja életét a palotában, ahol a második kötet végén abbahagyta. Látszólag egyre biztosabb érzéseiben, és mindinkább helyén kezeli a párválasztóval járó kötelezettségeket is. De valójában még sok döntés és felismerés van főhősnőnk előtt. Ráadásul az alsóbb kasztokat érintő igazságtalanságokon egyszerűen képtelen túltenni magát. Feszíti a kérdés, hogy ki is ő valójában, és hogy mit keres eme pompázatos majomparádé kellős közepén. A választ a folyamatos veszélyt jelentő lázadók egyik csoportja adja meg, mikor kinyilvánítják: szívesen látnák Americát és az ifjú herceget, Maxont együtt a trónon.


Ez a csodaszép előzetes a könyv hivatalos trailere.
 Ha minden igaz, ez a lányzó pózol a borítón is.

Szerelmek, barátságok és életek szakadnak meg, és köttetnek egybe a trilógia zárófejezeteiben. Ami nem nagy csoda, hisz egy monumentális párválasztó showról referál a három kötet. Ez az utolsó könyv méltón zárja a mesénket, megmarad a női lelkekre oly kellemes bizsergetően ható intrika és érzelmi túláradás, ugyanakkor a történet jelenében működő korcs társadalmi rendszer kérdése is előtérbe kerül.

A könyv első felében szívünkbe vési hőseink nevét az írónő, míg a második részben kibontakoztatja történetet, egészen a katarzisig fokozva azt. Mikor már azt gondoljuk, hogy képtelen meglepni minket ez a bravúros írói képességekkel megáldott perszóna, gyorsan csavarint egyet, hogy a szívünk mindinkább magától pottyanjon ki a mellkasunkból.

Az illusztrációról sosem feledkezünk meg.

A posztmodern és a disztópikus ízlésficam újszerű szabályai szerint így kell mesét írni fiatal felnőtteknek. Belevaló nőknek és mimóza lelkű férfiaknak, leginkább. Ha nyáron totális agykikapcsolásra, és masszív függőségre vágynak, csak is ezt a trilógiát fogyasszák!

EveCarrot


GABO, 2014
346 oldal · ISBN: 9789636898830 · Fordította: Gázsity Mila

A kötetért hálás köszönet a GABO Könyvkiadónak!

***

További információk:

Ha nem elég a történetből, akkor be kell szerezniük a kiegészítő kötetet is, amely Aspen, illetve Maxon herceg világába ad betekintést. Továbbá ad néhány plusz információt a trilógia keletkezésével, eseményvezetésével kapcsolatban is. (Interjút olvashatnak az írónővel, elolvashatják a párválasztóban részt vett lányok névsorát, ésattöbbi.) Reméljük, hogy mielőbb beszámolhatunk Önöknek erről a könyvről is!

Addig is némi szívfájdítás:




powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme