Nyílik a Művölgy! Vááá!


Ma nyílik meg a Művészetek Völgye, amely Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden várja a látogatókat tíz napon át. Az összművészeti fesztivál szervezői egy csomó programmal készültek. Lesz ital is!


Kapolcson a már megszokott helyszínek és előadók mellett - mint a Palya-udvar, a Kapolcsi Hobo Klub, a Kaláka Versudvar vagy a hagyományőrzőket összefogó Muharay Szövetség - számos új fellépővel, programmal és helyszínnel bővül idén a kínálat. Ilyen például Harcsa Veronika saját udvara, a Fonó együttes FolkUdvara, a hazai start-up közösségeket bemutató Design Terminál udvar és az ifjúsági darabokat, amatőr társulatokat bemutató Színház Színpad.

Hatvan település mutatkozik be az Éltető Völgy programsorozatban, a helyi kulturális értékeket a taliándörögdi Ősök Háza vonultatja fel, a Kék abrosz mozgalom pedig több kapolcsi porta összefogásának köszönhetően a gasztronómia lokális értékeit mutatja meg.

A hajnalig tartó koncertek, a tánc, a színházi és könyvbemutatók mellett játszóházak, filmvetítések, zenés erdei séták, képző- és iparművészeti kiállítások egész sora várja a látogatókat.

Vigántpetend határában, Csórompusztán ismét letáborozik a Hello Wood nemzetközi építésztalálkozó fiatalokból álló alkotóközössége, akik a fesztivál ideje alatt született munkáikat ki is állítják.

Az eddigi tapasztalatok alapján idén csaknem 100 ezer látogatóra lehet számítani a Művészetek Völgyében.

Minden más itt.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme