2014 a farkasok éve?


Az idei évben kiemelt figyelmet kapnak a Budakeszi Vadasparkban a farkasok, azt követően, hogy önálló "lakrészbe" költözhettek. Az Akela együttes pedig kétszer is 20 éves jubileumot ünnepel majd, sőt, két új lemezt is ígérget egy ideje.

Ulán, Andzsin és Bajir a közelmúltban azonban önálló területet kapott, emellett külön szakember is foglalkozik a Budakeszi Vadaspark három farkasával. "A nagyobb mozgástérnek és a figyelemnek köszönhetően remélhetőleg a közönség elől sem bújnak el most már, és többet megmutatnak magukból" - mondta Mezei János, a vadaspark kommunikációs vezetője.

A vadaspark három hím farkasa 2010-ben érkezett a Veresegyházi Medveotthonból, és mivel a mongol alfajt képviselik, mongol neveket kaptak. Nevük beszédes, mert Ulán - ami vöröset jelent - teljesen vörös színű. A legöregebb Andzsin, jelentése bölcs, nyugodt, az elsőként érkező Bajir pedig örömöt, ünnepet jelent.


Ünnep lesz bizonyára a fanoknak a január 18-i Akela koncert is, amely Pécsen lesz az El Infernoban. Februárban pedig Révkomáromban játszik a zenekar, amely idén ünnepli majd a 1994-ben megjelent két lemezének (Farkasfarsang ’94 és Félelem születése) húsz éves jubileumát, amelyeket a rajongók reményei szerint a Farkastörvények születésnapjához hasonló eseménnyel ünnepel majd.

Az Akelátóél egyébként újdonság is várható, hiszen a Főnök - aki előszeretettel ad párkapcsolati tanácsot is - ősszel ezt nyilatkozta a Lángoló Gitároknak: "mivel már évek óta mindenki az új lemezzel nyaggat, amit már több éve csak ígérgetünk. Na, most egyszerre két lemezt is csinálunk. Az egyik lesz a Függőségi Nyilatkozat, ami szintén egy egységes lemez lesz, ezen minden függőségről szól majd egy dal, a cigiről, a piáról, a kávéról, a drogokról, a párkapcsolatokról, játékfüggőségről, zenefüggőségről meg ilyenekről. A másik lemez meg Farkasmesék címmel jelenik majd meg, ezen ilyen klasszikus mesék lesznek kicsit átírva, mint a Piroska és a farkas, meg a Három kismalac, meg mit tudom én. És a mi verziónkban a farkas lesz a pozitív szereplő. Mert eddig szegény gyerekek úgy tanulták, hogy a farkasok gonoszak. Hogy a leggonoszabb élőlény a föld kerekén. Pedig az nem a farkas, hanem az ember."

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme