Hol is érdemes kenni a hétvégén - programajánló!


Közeleg a hétvége, otthon ülni pedig kispolgári dolog. Az úri közönség mulat, a FOOTER.HU pedig, a közszolgálatiságot szem előtt tartva igyekszik útmutatóként szolgálni a pesti éjszakában. Megmondjuk, hol lehet viselkedni, sőt ha kattintanak, megcsodálhatják, hogyan fér meg egy posztban egy női nemi szervvel konnotációban álló zenekarnév és a dzsessz. Egyébként remekül.



Immáron tizenegyegyedik alkalommal rendezik meg a pesti metál „underground” menőbb zenekarainak szemléjét, a Stagediving Fesztivált. A fejrázós eseményre január 10-én, pénteken a Dürer kertben kerül majd sor.


A két húzónév az új lemezzel jelentkező, többnyire bonyolultabb metálra magyar nyelven hörgő Watch My Dying és a szintén új lemezzel jelentkező, többnyire modern, dallamos metált adagoló Cadaveres. Szintén nyomatja a 15 éves jubileumot ünneplő Insane is (hogy szalad az idő!), külön érdekesség, hogy néhány régebbi bandatag is fel fog tűnni a koncerten, tehát maximális a rokkenroll.


Ezenkívül még lesz a megbízható suttyó hardcore hazai legalapabb képviselője, a Don Gatto, nélkülük lassan hazai rock koncert nem telhet el, valamit az extrém metalban utazó ScerrA. Ifjú tehetségek is tarolhatnak majd, a djent néven elhíresült (lapunk munkatársai számára kissé érthetetlen) irányzat hazai képviselője, az Omega Diatribe is keni majd, sőt, „a pilisi kistérség egyértelműen legkeményebb zenekara”, a lakótelepmetált toló MWS is ropja majd. Ők állítólag búcsúznak egy időre, szóval már csak ezért is érdemes. Az est fényét emeli továbbá a Visioned Fratility, a Samas, a Begotten Silence, és az Éjfény is.


Azon olvasóinknak sem kell bánkódni, akik inkább szeretik frizurájukat csónaklakkal tarajra belőni, hiszen a hazai móka punk legenda, a Prosectura bohóckodik majd a Rocktogonban. Előzenekaruk pedig a punk redvásabb, koszosabb végét megfogó brigád, a hazai rock élet kipróbált arcaiból álló Dog Attack. Nézze meg mindkét zenekar dobosát, Gazsikát élőben egy este alatt kétszer Ön! Nem mindennapi esemény!


Komoly kötelességünknek érezzük, hogy tudassuk önöknek: január 11-én, szombaton a Showbarlang nevezetű szórakozóhelyen, idilli gyártelepi környezetben a Puncimágnes zenekar ad majd koncertet (sajnos nem találtunk linket, de ezúton kérjük szemfüles olvasóinkat, hogy azonnal tolják kommentben, ha ráakadnak!), a Másik Oldal Kamarazenekarral. Szünetben pedig (merthogy ez egy ilyen értelmiségi buli, lesz szünet, pogácsa, minden), Sovánka Terézia - Sinkó Péter: "Hogyan nem találkoztam Bartók Bélával" c. musicaljéből hallhatunk részleteket. Mindenkinek, aki szereti!

Hogy valami zenét is ajánljunk, felhívjuk olvasóink kegyes figyelmét, hogy a Moha Kávéház És Kultúrtérben a Jazz By The Way rendezvénysorozat keretein belül a Gányi-Schildkraut-Varga-Serei Quartet lép fel. Ők a dzsessz Neo-Bop irányvonalát követik, akármit is jelentsen ez. Improvizáció és jó hangulat garantált.


Inni meg minden kocsmában lehet, az eddig megszokott módokon.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme