Lars von Trier Fesztivál - hódolat a perverz zseni előtt


Január második hétvégéjén rendezik meg a Lars von Trier Fesztivált, amelynek keretein belül a rajongók és az elmélyülni vágyók valódi képet kaphatnak eme nem mindennapi filmrendezőről és munkásságáról.



A Toldi Mozi ad otthont a január 9-e és 11-e között életre kelő Trier Fesztiválnak, ahol a résztvevők megtekinthetik a rendező néhány korábbi filmjét (Melankólia, Antikrisztus), továbbá lehetőségük nyílik, hogy premier előtt szemrevételezhessék a legújabb nagy dobást, A nimfomániást.

Az est(ek) fénypontjának régi tanára és életrajz írója, Peter Schepelern pedig érdekes, szexualitástól legkevésbé sem mentes gondolatokkal árnyalja majd a képet Lars von Trierről. Filmmaraton, dokumentumfilm, és beszélgetések teszik bensőségessé ezt a különleges fesztivált.

Ínyenceknek kötelező a részvétel, mindenki másnak csak melegen ajánlott.


A részletes program:

2014. január 9. csütörtök
18.00 Antikrisztus – filmvetítés - jegyár: 1.000 Ft
20.00 Melankólia – filmvetítés - jegyár: 1.000 Ft

2014. január 10. péntek
16.30 Lars von Trier, vágy és szexualitás – Peter Schepelern előadása. A rendezvényen való részvétel meghívóhoz és regisztrációhoz kötött. (DÁN NAGYKÖVETSÉG)
19.00 A nimfomániás – premier előtt vetítés. A film után beszélgetés Peter Schepelernnel, Lars von Trier életrajzírójával és egykori tanárával. Jegyár: 1.300 Ft.
22.00 Keep North dj set

2014. január 11. szombat
14.00 A Birodalom – filmmaraton. Jegyár: 1.500 Ft. A szünetekben frissítővel és ételle próbáljuk mindenkiben tartani az erőt...
20.00 The Humiliated – Jesper Jargil dokumentumfilmje. Az Idióták forgatása alatt készült mű sajátos betekintést nyújt Lars von Trier vitatott alkotási módszerébe. Jegyár: 1.000 Ft.



powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme