The Fratellis - Ilyen gyógyszer kell


A Sziget délutáni programjában fellépni nem hálás feladat. Számos magyar "sztár" sem vállalja. Ők legtöbbször a felszopó zenekar az esti nagy koncert előtt. A Magyarországon talán kevésbé ismert skót zenekar, mégis olyan bulit csinált a fesztiválon, mint anno 2001-ben az Ash a Placebo előtt. A 'The Fratellis'-nek jövő héten új albuma kerül boltokba, a lemezt felfuttató első maxi  pedig szeptember 29-én jelent meg.
A Fratellist nálunk sokan csak az idei Sziget miatt ismerik, és onnan is csak azok, akiket nem tántorítottak el a mezítlábas, koszban fetrengő külföldiek. Pedig a skót együttes hatalmas bulit csinált  a fesztiválon. Ilyen zenével persze nem volt nehéz dolguk, ugyanis a Fratellis tipikus örömzenét játszik, igazi  fülbemászó dallamokkal.És most senki ne gondoljon Kozsóra vagy a Kozmixra.


A Fratellis a Szigeten, jó helyen volt, jó időben. Az Editors melankolikussága és Mika harsánysága előtt. Így senki nem vágta fel az ereit (értsd: Editors), és azok is bulizni tudtak, akik Mika fellépésére már hulla részegre itták magukat.

A zenekar már akkor a szívünkbe lopta magát, amikor kiderült, hogy nevüket a Kincsvadászok c. Chris Colombus mozifilmben szereplő Fratelli családtól kölcsönözték.  Első albumuk (Costello Music) 2006-ban jelent meg, amit megfelelő módon agyonajnároztak a nálunk jobban hozzáértő zenekritikusok. Két évre rá érkezett a második album, majd közel öt év pihenő következett.
A ’We Need Medicine’ október 7-én kerül boltokba, de az első kislemez a ’Seven Nights, Seven Days’ már szeptember 29-én napvilágot látott.


A ’We Need Medicine’-t (a címadó dalt is, nemcsak az albumot), sok szeretettel ajánljuk mindenkinek, akinél most kezdődik a téli depresszió, aki már egész évben abban szenvedett, de annak is akik szerint a gitáros popzenekarok sosem tűnnek el, hiszen a Beatles is örökké élni fog.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme