A Dürerben zúz 10-én a Bloodlights


Szerintünk egészen biztosan nem marad sok a Dürer Kertből október 11-én virradó hajnalra, hiszen a norvég Blodlights szedi szét a helyet. Hogy kik ők, és miért javasoljuk a koncerten való részvételt, arról minden kiderül, ha tovább olvasnak!

Azt bizonyára önök is tudják, hogy Skandináviában valamiért fantasztikusan működik (nem csak a rock és a metál) zene. Ezt négy oldalnyi kitűnő zenekar nevének idemásolásával tudnánk igazolni, de most inkább koncentráljunk arra az egyre, aki eljön 10-én a Dürerbe!

A 2000-es években északon az egyik legmenőbb punk n' roll csapat a Gluecifer nevű norvég együttes volt, akik 2005-ig működtek. Öt év alatt megjelent öt lemezük, körbeturnézták Európát, satöbbi..


Aztán abbahagyták, de ahogy ilyenkor lenni szokott, a gitáros-dalszerző - jelen esetben Cpt. Poon - egy idő után visszatért, és új csapatával Bloodlights néven kezdett zenélni. A Cpt. Poon - Ének/gitár, Howie B - gitár, Jonas Thire - dob és Ron Elly - basszus tagokból álló Bloodlights első lemeze a csakugyan Bloodlights névre hallgató 2008-ban jelent meg, ilyen kiváló dalokkal:


Aztán turnéztak a Monster Magnettel és a Hellacopters-sel. Később jött a Simple Pleasures lemez, amely után már Japánban is turnéztak.


Aztán jött a csavar: 2011-ben egy csomót szarakodtak a harmadik lemezzel, végül a teljesen felvett albumot kidobták és újra kezdték az egészet. Ennek a nem mindennapi húzásnak az eredménye a Stand or die korong, amelynek a bemutató turnéja Budapestet is érinti. (Aki még nem jött volna rá, ez lesz október 10-én a Dürerben.)

A buli este nyolckor a magyar The Joystix fellépésével indul, akik szintén meglehetősen el szokták helyezni a rock n' rollt, amit már jónéhány külföldön megjelent kiadvánnyal is bizonyíthatnak.




www.bloodlights.com
www.thejoystix.bandcamp.com/

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme