Lehengerlő bulit nyomott a Bloodlights


Olyan buliban voltunk csütörtök este, hogy még hosszú ideig emlegetni fogjuk. A norvég The Bloodlights jött el a Dürerbe, aktuális lemezbemutató turnéja keretében. Aki szereti a hangos, igényes és profi rock n' roll-t és nem volt ott, most mélyen szálljon magába! Ebben is segítünk, katt a továbbra!

Mi megígértük, hogy a Bloodlights szétszedi a Dürer kertet, és valóban, a dolog nem rajtuk múlt. Az úgy kezdődött, hogy kivételesen a "kapunyitásra" megérkeztünk, szóval volt időnk unatkozni a The Joysix előtt. Megbeszéltük, hogy milyen kevés jó koncert van, meg, hogy igazi fasza, térd alá lógatott gitáros, kő rock n' roll klubbulik nincsenek Budapesten. Aztán egy mégis lett hamarosan...

Később megállapítottuk, hogy a The Joysix kitűnő, mitöbb pazar koncertet adott, jól szóltak és teljesen átadták az energiát, amit át kellett, hogy adjanak. Egyedül Szöszö hangja lehetne bunkóbb kicsit, de hát örüljünk annak, hogy van egyáltalán egy ilyen zenekar itthon, akik így tolják a sleaze/punk rockot, pláne Johnny Thunders-t...

A rövidke Joystix műsor után egyszer csak feljött a színpadra a The Bloodlights négy tagja, szó nélkül felvették a gitárokat, a dobos srác elkezdett pörgetni, jött rá a basszus, háttal a közönségnek ezzel elvoltak 1-2 percig, aztán hopp, megfordultak, és beindult a rock. Így:


Semmi cicó, két szám után az énekes, Captain Poon szólt, hogy "Gyertek közelebb, ne legyetek szégyenlősek, ez csak kibaszott rock n' roll!". És tényleg az volt, vegytiszta.

Amúgy a közönség hallgatott a kapitányra, és - ha nem is lett brutális zúzás - kialakult egy egész jó hangulatú buli a végére. Kár, hogy mindössze nagyjából ötven ember volt ott a koncerten, de a Dürer kistermében ez nem volt annyra látványosan kevés.

A The Bloodlights egyébként új albumával turnézik, aminek Stand of Die a címe, így erről hangzott el a legtöbb dal, pl. a címadó, a Sure Shot, a Time to Kill, vagy az Arms Around It. A buli végére pedig elővettek olyan klasszikusokat, mint a Dead Boys Sonic Reducere, vagy a The Damned New Rose dala, utóbbi így:


Agresszív, energikus, vérprofi buli volt. A The Bloodlights jöhetne havonta.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme