Selena Gomez: Stars Dance - ha értik a viccet...


A Disney-hercegnőből énekesnővé avanzsált Selena legújabb lemeze idén nyáron debütált, méghozzá a születésnapján. Azonban Stars Dance című korong nagy sikert sem itthon, sem külföldön nem hozott. Ha érdekel egy újabb tini sztár újabb botlása, kattints!


A popsztárok között kialakult egyfajta szisztematikus séma. Ez még hajdanán a Britney-Christina párossal indult: mindketten gyermekkoruk óta énekeltek, és majdhogynem nyílegyenesen haladtak egymás mellett a lötyögős, semmitmondó dalok erdejében. Aztán Christina „bevadult” a Dirrty-vel (bár meg kell hagyni, ő legalább hangilag rendben van), majd hogy Britney rajongói tábora se csappanjon meg, mit ad Isten, kicsivel később ő is bevadult egy laza hajnyírással.

De az évek telnek, a sztárok öregszenek, és kell a frissítés is. Ezt pedig Selena-Miley párossal kapta meg a hallgatóság. A két kis hölgy, mint színész „futott be”, majd mind ketten a zenevilágában horgonyoztak le. Akárhogy is, pályafutásuk szinte kísértetiesen hasonlít a fent említett elődökére. Miley szintén „bevadult” a nyelvfétisével, bár nála a körülhatárolható hangzásvilág és a tehetség elmarad. Ahogy a most még a jó kislányt képviselő Selenánál is.

Az első videó a Slow Down c. dalból készült

Az album ugyanis egy teljesen egyhangú popos, klubos maszlagra sikeredett. Éppen olyan, amit egy harmadrangú diszkó közönsége még élvezettel is hallgatna. A Disney rajongókat természetesen ezzel a szinttel meg fogja tudni tartani Selena, de az előadó, vagy az énekes titulust ezzel nehéz lesz kiérdemelnie.

A korong egyhangúsága miatt nem is érdemes szinte semmit kiemelni. Egyedül az első Birthday, ami szót érdemel, de ez sem a jó értelemben. Egyértelműen a felnőtté válást képviseli (ahogyan már említettük Selena 21. születésnapján jelent meg eme csoda), de az autotune-nal felturbózott, pocsék klubos alappal nem ezt erősíti meg. Bár azt sikerült bizonyítania, hogy rajongója Britney és Taylor Swift munkásságának.

A következő szám, amit mindenképp ki kell emelni az a már sokat hallott Come & Get it, ami Amerikában és Kanadában is platina lett. A dolog előtt mi ugyan értetlenül állunk, azt mindenesetre elismerjük, hogy az album legjobb dala valóban ez (vagy inkább a legtűrhetőbb). Bár a klubos alap itt is meg van, ezt feldobja egy kissé az Indiát idéző kezdeti rész: talán ez az egyetlen plusz az egész trackben.

Come & Get It officiál

A Stars Dance összességében egy unalmas, semmitmondó alkotásra sikeredett, ami elég erőteljesen magán hordozza az említett popsztárok védjegyeit. Az egész olyan, mint egy éppen aktuális divatnak megfelelő tökéletes ruha, amit Selena szépen magára öltött, de az ő személye igazából nem sokat nyom az egészben. Ekképpen a legjobb tanács, amit adni tudunk, hogy ne hallgassák ezt a lemezt, ha nem muszáj.


Vicky





Megjelenés: 2013. július 23.
Műfaj: elektronika, pop, dance, dubstep
Hosszúság: 38:59
Jegyzi: Hollywood Records

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme