A FOOTER.HU nagy radír tesztje

 

Ismét hiánypótló cikket közöl magazinunk. Évek óta kutatunk egy hiteles, kimerítő és minden ízében szakmai radír teszt után, mindeddig hiába. Így ezúttal is mi mentünk neki a témának. Tanulságos volt.

Ön, drága olvasó gondolt már arra, hogy mit tenne, ha lenne egy varázsradírja, amivel bármit kiradírozhat? Kocsikat, fákat, házakat, embereket, érzéseket, a múltból a fájó emlékeket. Átformálhatná az egész világot és az életét. Hogyan és mit csinálna? Érdekes kérdés, ugye?

Na, de ez a cikk nem erről szól. Viszont a különböző képességű radírok tesztelése után már ön is más ember lesz, kedves olvasó! Vigyázat!

Véresen komoly, és mindenféle szaktudásunkat megmozgató tesztünk során, szem, szag, tapintás és időnként ízélmény szempontból vizsgáltuk az öt darab versenyzőt radírunkat.

Mindegyik radír egyéniség, ebből fakadóan más-más kondíciókkal, tulajdonságokkal, és természetesen lélekkel rendelkezik! Kéretik elnézőnek lenni, az esetenként kemény kritikával élő szerkesztőségünkkel szemben!

Az első versenyzőnk paraméterei:

Pelikán WS 30

Szagügyileg: Whiteorrú kollegák szerint, tornatermi/konditermi linóleum szag kelt versenyre a büdös cipőszaggal, ami (miután eltörtük) a törés mentén még erősebben érezhető. Tapintásra: minden emlékünk visszajön, még a nemlétező is, 85-öt írunk, általános iskola, mindig ezt akarod fogni, és olyan, mintha egész életedben ezt fogtad volna. Egyes kollegák innentől még a wc-re is magukkal viszik.

Radírozás: tökéletes. Nincs kérdés, csak a hiba nélküli válasz és eredmény. Nem hiába volt mindenkinek ilyen radírja. Ha büdös is, és kemény, de azért el lehet törni, és a miénk!

Második kincsünk:

A nyúl formájú radír

Küllem: a kék kantáros nadrágja miatt kőművesnek vagy benzinkutasnak találtuk. Szagügyileg: nem nyúl szaga van és nem is úgy büdös, mint az előző versenyzőnk, bár megkapta a gyorsulási versenyre emlékeztető- és a kínai tornacipő gumi része szag díját is. Tapintásra: kicsit elasztikus, elég ijesztő.


Radírozás: mindent bevetettünk, azaz mindenki más-más testrészével radírozott, a siker érdekében, de se láb, se kar, fülek, orr, has, farok nem bizonyult kiemelkedően jónak. A kedves kis nyulunk inkább csak maszatol, főleg, amikor arccal feküdt bele a grafitba. Ezen felül jogos kérdések is felmerültek, miszerint, ilyen kis farokkal hogyan is lehetne jól radírozni?! Ez - teljesítményét tekintve - tipikusan az a radír, amiért a matektanár összeszid, ha ilyennel radírozol.

Harmadik páciensünk:

Centrum toll/ceruza radír

Bipoláris személyiség - normál radír mellett még toll radír is.

Küllem: fele-fele arányban piros és kék. Kicsit keményebb a kék (toll) része, mint a piros, mellette kellemes dögszagot áraszt, és még csak el sem lehet törni.


Radírozás: A tollal alkotott Edda logót egyáltalán nem fogyasztotta. A piros része, szépen radíroz, ezzel ki lehet javítani az előző nyúl baklövéseit. Egyértelműen, a teszten belül sokkal jobbnak bizonyult ez a része.

Következzék most a kollekciónk legcsinosabb darabja:

A halálfejes radír

Küllemre leginkább ahhoz a lapos kavicshoz hasonlít, amivel jókat lehet kacsázni a tavon. Ezzel is biztos lehetne, de ez most nem az a teszt. Illatát tekintve – igen, mindenki jól lát, ennek már nem szaga van! – többféle vélemény született, ezeket egyesítve a következőt kapjuk: mosóporos rágó és teafilter illatú. Tapintása igazán kellemes, bársonyos, kényszeres – katatón simogatás kialakulása lehetséges. Más kultúrákban – tőlünk balra - rothadó tapintást véltek felfedezni, mindamellett, lehet dörzsölni, amennyit csak akarjuk, a halálfej még mindig tart!

Radírozás: Ez a képessége elég elenyésző, de ez a dizájn számlájára írható, aminek az oltárán feláldozták a teljesítőképességét.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Magazinunk tesztjei amúgy óriási népszerűségnek örvendenek. Teszteltünk már
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utolsó versenyzőnk:

Pelikán BR40/kék-piros

Ismét felsejlenek iskolás éveink, a következő képpen; „BR40-ed van? – Ideülhetsz!” Ismerős? Ugye! Nekünk sem.
Külcsín: itt már az arányok mások, mint fentebbi tollas testvérénél, ugyanis nagyobb a tollat radírozó rész. Ennek a szagmintája leginkább az új converse tornacipőre emlékeztet, amikor vandonatúj.

Radírozás: Minden várt eredményt felülmúlt, ugyanis, nemhogy majdnem teljes mértékben megsemmisítette az Eddát, de majdnem az asztalt is eltűntette. Rendesen foszlik, ahogy azt egy radírnak tennie kell. Bűnügyhöz, vagy okirat-hamisításhoz azért ne használjuk, kis fejlesztésre szorul még. A piros része, illeszkedik kék testrészéhez, így ez a fele is remekül "kiállta a próbát", és mindent eltűntet, amit csak elérakunk.

Tanulság: "Nem minden radír radír, de minden radír büdös egy kicsit." Az is biztos, hogy nem mindegy, hogy milyen radírral indítjuk útnak gyermekünket az iskolába. Mérlegelni kell, hogy szeretnénk, hogy mellé akarjanak ülni, vagy hogy mindenki csodálattal szagolgassa- és simogassa a radírját, avagy adott esetben eltörje azt, vagy az arcával maszatoljon szét mindent. Fontos, és meghatározó kérdések ezek!

Természetesen - mint ahogy azt máskor is rendre megtesszük - ezúttal is pontoztuk a radírokat:

1. helyezett: Pelikán WS 30
2. helyezett: Pelikán BR40/kék-piros
3. helyezett: Centrum toll/ceruza radír
4. helyezett: A halálfejes radír
5. helyezett: A nyúl formájú radír

Tehát ezentúl, okosan, és jól megfontoltan válasszunk radírt, reméljük tudtunk segíteni!

Szuszu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme