Hangoljunk az iskolára – Augusztusi zeneújdonságok


A fesztiválszezon lassan a végéhez közeledik és ha zenét akarunk hallgatni, fel kell csavarni a hangerőt. Valahogy úgy, ahogy azt Maculay Culkin tette Michael Jackson Black or White videója elején. A zene fáradhatatlan ipara is újraindul lassan, de biztosan. Augusztus elején velünk lesz a britek ’stólbucija’, az elpusztíthatatlan George Michael, a Bloc Party, a Red Hot Chilli Peppers és Lemar is. A gyengébbik nemet pedig Paloma Faith képviseli.

George Michael – White Light

Személy szerint mi mindig irigyeltük a művészeket. Mert hát, betörhetik boltok kirakatát, szétzúzhatnak tévéket, elszenvedhetnek hatalmas csalódásokat, sőt, akár a földi halandók módjára meg is betegedhetnek, de egy biztos: talpra állnak és meg - vagy eléneklik bánatukat. A ’White Light’-ot Georgie tüdőgyulladása inspirálta, és így visszatekintve nyilván hálát ad érte a sorsnak, hiszen új anyaggal tényleg csak rendkívül esetekben jelentkezik. A dal kellemes meglepetés, már-már slágergyanús és a videóban szerepel az isteni Kate Moss is

.


Red Hot Chilli Peppers – Strange Man / Long Progression

A zenekar lassan egy éve megjelent ’I’m With You’ névre keresztelt albumának leselejtezett dalaihoz van szerencsénk. A ’Strange Man/Long Progression’ vinylen jelent meg augusztus 13-án. Az előbbi dal inkább az együttes modern hangzásvilágát tükrözi,  az utóbbit pedig inkább azoknak ajánljuk, akik a ’90-es években voltak fiatalok.



Bloc Party – Octopus

Az indie rock brit képviselői augusztus 20-án büntetnek új albummal. A stílusosan ’Four’ címet viselő, negyedik lemez első kislemezéhez van szerencsénk. A középiskolás tanárnéniknek azt kívánjuk, hogy az iskolakezdés maximum annyira legyen vad, mint ez a dal.



Lemar – Invincible

Lemar is új albummal nyitja a tanévkezdést. Az ’Invincible’ szeptemberben jelenik meg Európában, a címadó kislemezdalt azonban már augusztus 12-től élvezhetik azok, akik élvezik az ilyesmit. Lemar tudja mi kell a népnek: fülbemászó dallamok, szerelmespárok és iskolás gyerekek. A háromlábú kiskutya sajnos lemaradt.



Paloma Faith – 30 Minute Love Affair

Mi csak ennyit írnánk: eredetibb, mint Lana Del Ray, de idegesítőbb, mint Regina Spektor.
Azért sose legyen nekünk rosszabb ennél a dalnál. A második meghallgatás után, nem tudtuk kiverni a fejünkből, a harmadiknál már nem is akartuk.



powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme