Raver csajok holdjáróban - Rendezői bemutatkozás Grimes-tól


Az Oblivion után itt az új klip a kanadai énekesnő/producer Grimes-tól. Claire Boucher új kislemezéhez készült videóval rendezőként is bemutatkozik. A dal az énekesnőtől megszokott szürreális, elektronikus alter-pop, a klip pedig mint egy szelet kilencvenes évek, holdjáró cipőkkel és sivatagban kocsikázással  à la Spice Girls.


Érdekes az, ahogyan összeilleszti a legfrissebb, avantgárd electropop hangzással a retró képi világot, ami új értelmet is kap a szomorkás, gépi elemekkel tűzdelt zene aláfestéseként. Ha lehet ilyet mondani, egy kicsit nyomasztó, ahogy a raver/harcos csajok összecsapnak egymással és ahogy Grimes kígyóval a nyakában tekereg a kocsi hátsóülésén. Olyan, mintha csak rávilágítana a letűnt kor populáris kultúrájának lehangoló kopottságára és egyúttal jót derülne rajta. 

Claire, és az ellenfelét alakító önjelölt modell és gengszter-rapper, Brooke Candy széles, bágyadt mozdulatokkal rántanak kardot egymásra a tengerparton a klip elején miközben keleties dallamok csendülnek fel. Mi meg persze értjük az iróniát.




A fiatal művész bebizonyította, hogy nem csak énekhangjával és egyedi produceri munkájával kell számolni, de bizony kreatív rendező is, akinek munkáját érdemes lesz figyelemmel kísérni.


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme