SZINtén fesztiválozunk



A FOOTER.HU fesztiválkommandója ez alkalommal a Szegeden megrendezett nyárzáró fesztiválról, a SZIN-ről tudósít.





A napfény városának fesztiválja igazi nyüzsgő, mediterrán nyárzáró, ahol a megjelenés kötelező minden szegedinek, akinek valaha is köze volt Szegedhez, aki a zöld gondolat híve, és annak is, akit egyszerűen csak vonz a mediterrán életérzés és persze a zene. A SZIN helyszínét, az Újszegedi Partfürdőt egy híd köti össze Szeged belvárosával, így az ország egyik legpezsgőbb kulturális és szellemi központja alig 10 perces sétára van a fesztiválterülettől. A SZIN négy napja alatt a dél-alföldi nagyváros kulturális központjává az Újszegedi Partfürdő lép elő. De a SZIN Plázson nem csupán a zenében és a kulturális pezsgésben oldódhatnak fel a SZINesek, itt a dél-magyarországi szépség is tuningol. A délutáni, koraesti koncerteket sörrel vagy fröccsel a kézben, Tisza-parton lábat lógatva hallgatni, és közben a fürdőruhás csajokban vagy pasikban gyönyörködni, a SZIN-hangulat alapja. 

Nézzük kiket is láthatunk az idén tizedik alkalommal megrendezett fesztiválon. 

A nyár legizgalmasabb négy napját a Floridában alakult, de Kaliforniába áttelepült pop-punk, alterrock Yellowcard nyitja majd meg. A vadiúj album, a Southern Air akkor lesz épp’ 10 napos, mikor a fiúk színpadra állnak Szegeden. Josh, Longineu, Ryan, Sean és a „kulcsember”, énekes-gitáros Ryan Key hegedűvel vegyített, dallamos, popos rockzenéje egyedülálló élményt jelent majd.


A Hegyalja fesztivál után ide is elhozza a Parov Stelar Band tavasszal megjelent, The Princess című lemezét is a Partfürdőre. Az újdonsült apuka bandája garancia a hatalmas bulira, amin Cleo Panther énekesnő nem csak a hangjával kápráztat el, hanem olyan színpadi jelenséget jelent, amibe nemtől függetlenül mindenki belezúg már az első szám alatt.


A hazánkat nagyon  kedvelő, és a fesztiválon sem először járó Sian Evans és csapata, a Kosheen már alig várják, hogy sok év után visszatérhessenek a Szegedi Ifjúsági Napok nagyszínpadára. Az énekesnő kifogyhatatlan energiája évek óta garancia egy felejthetetlen bulira.


Az 1949-es sláger, a Mambo no 5 50 évvel későbbi újraélesztése hozta meg Lou Begának azt a világsikert, aminek fénye a mai napig nem kopott ki. Az olasz-ugandai származású német mambócsászár nem pihent az elmúlt időben sem: új albuma, a Free again nemrég készült el – ezt el is hozza a SZINre, hogy mindenki vele együtt mozduljon a legújabb, vérpezsdítő ritmusokra. Aki már előre szeretne készülni a bulira, az be is tudja szerezni magának Lou Bega bajuszát a fesztivál oldalán.


Akit még – a rengeteg más külföldi és magyar fellépő mellett – érdemes nagyon várni, az az amerikai DJ guru, a house szerelmese, a mindig szívből zenélő Luke Fair. A lemezlovas a groove-os house-on és technón át a progresszív funkig és az elektróig terjedő zenei skálájáról úgy fog válogatni, hogy mindenkit kellemesen megizzasszon a szegedi éjszakában.


powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme