Elveszett értékek nyomába’: Hold – A vesztem érzem


A FOOTER.HU szerkesztőségének mindig is meggyőződése volt, hogy a könnyűzene az egyetemes kultúra része. Nyilván ön is egyet ért abban, hogy tragikus lenne, ha az underground muzsika gyöngyszemei a méltatlan feledés homályába merülnének. Munkatársaink időt és pénzt nem sajnálva kutatják fel a régmúlt idők ködébe vesző hanganyagokat. Kultúramentés, sorozat, második rész, kattintás után!



Hold – A vesztem érzem

Az egykori Hold zenekar annyira hitelesen utazott a dark stílusban, hogy már a kezdet kezdetén leszámoltak mindennel. Mindössze egy búcsúkoncert felvételét szereztük meg tőlük. A címe: Törött szárnyak.

A borítón található egy pince, ahol mindenféle kövek vannak lefotózva, rossz megvilágításban. A csapat tagjairól a szegényes borító sajnos nem nyújt információkat. Mindenképp kiemelendő, a Hold titokzatos frontembere aki annyira dark volt, hogy az éneklést is tehernek érezte, ezért unott hangon mondta el a melankolikus, kiábrándult, sötét, apokaliptikus dalszövegeket.

További érdekesség, hogy – mivel koncertfelvételről van szó – az énekes a dalok után megköszöni az üdvrivalgást, de a közönség hangja egyáltalán nem hallatszik. A számokat a PeCsában vették fel, 1992-ben. A rajongók biztosan nem értek oda kezdésre.

Olvasóink figyelmét felhívnánk a dalszövegre, amely a kedvencünk!


NYEREMÉNYJÁTÉK!

Mivel, sajnos nem tudtuk felkutatni a Hold zenekar tagjainak nevét, az olvasókhoz fordulunk:
Aki kitalál négy, a zenéhez illő nevet, megnyeri a Hold Törött szárnyak című kazettáját, és egy éves FOOTER.HU előfizetéssel is gazdagabb lesz.

A válaszokat a footermagazin@gmail.com címre várjuk!

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme