Téves hívás – Utat tör Szurikáta projekt


Nagyjából egy évvel ezelőtt új műfajra figyelt fel a magyar internetes társadalom. A MAB című, 16 részes magyar thriller websorozat első volt a sorban, s az érdeklődés arra ösztönözte az alkotókat, hogy létrehozzák a WEBSE-t, azaz a Szabad Média Bázist. A kezdeményezés a Magyar Telekom tetszését is elnyerte, s így támogatóként a WEBSE mellé állt. Ennek köszönhetően kiírták a Téves Hívás névre hallgató első nagyobb pályázatukat.

A pályázat lényege egy minimum 3 részes, legalább 15 perces online websorozat létrehozása, műfaji megkötöttség nélkül. Sorba érkeznek a pályázatok, melyek kivétel nélkül megtekinthetők a www.webse.tv honlapon. Ezek közül most a Szurikáta projekt által készített krimi-komédia websorozattal ismerkedünk meg kicsit részletesebben.

A Szurikáta projekt stábja elég vegyes társaságból áll, akad köztük olyan, aki még csak belekóstolt a színpadi világba, mások hosszabb ideje színpadon és színház közelében mozognak, megint mások pedig már szinte profinak számítanak a szakmában. A sokrétű alkotótábor gondolata a tehetséggondozás kapcsán merült fel, s ahogy az eddigi forgatási élmények, beszámolók és videók tanúskodnak róla, nagy sikerrel. A filmes vállalkozáshoz olyan ismert színészek is csatlakoztak, mint Almási Sándor, Blazsovszky Ákos, Koltai Róbert, Ódor Kristóf, Szirtes Balázs, Szőlőskei Tímea és Sztankay Orsolya. 

A csapat fiatal színészei számára nagy megtiszteltetést jelentett a rutinos művészekkel történő közös munka, melynek utolsó felvételei még zajlanak. Bátran kijelenthetjük, hogy baráti, már-már családias légkör alakult ki a résztvevők között, akik a forgatás minden egyes pillanatát élvezik, s természetesen poénokkal, bakikkal, ugratásokkal is tarkítják.


A Szurikáta projekt „Téves Hívás” című pályázata kifejezetten arra törekszik, hogy a realitást, egyfajta magyar valóságot mutasson be, ugyanakkor izgalmas, hol komikus, hol tragikus szálakon keresztül kalauzolja a nézőt egész a történet végéig. A vállalkozás azért is különleges, mert nagyon szűk technikai háttérrel rendelkeznek, s emellett anyagi támogatást sem kapnak senkitől. A stáb tagjai önkéntes alapon vállalják a filmben való részvételt, s igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni azért, hogy az érdeklődők minőségi, dinamikus, érdekes és persze feszültséget sem nélkülöző sorozatot láthassanak. A csapat szeretne nyerni, bár már most is nyertesnek érzi magát, hiszen saját filmes munkájuk is bizonyítja, hogy a magyar kulturális élet a híresztelések ellenére is képes az összefogásra; képes arra, hogy tanítson és tanuljon, és képes arra is, hogy a különféle generációk alázattal, egymás iránti tisztelettel, szeretettel; lelkesedéssel és vidámsággal hozzanak létre valamit, ami a saját gyermekük, amire büszkén tekinthetnek.

A Szurikáta projekt „Téves Hívás” című pályázatának első részét itt nézhetik meg az érdeklődők.



Amennyiben valaki szavazni szeretne a látott videora, melynek részeit a stáb folyamatosan tölti majd fel, a WEBSE honlapján történő regisztráció után meg is teheti. A stáb előre is köszöni a bizalmat és a rájuk adott szavazatokat.


Az aktuális részek itt a Footeren is megtekinthetőek lesznek. Aki pedig szeretné nyomon követni a Szurikáta Projekt friss híreit, forgatási mindennapjait és anekdotáit, Facebook oldalukon megteheti.

Végezetül egy rövid kis összefoglaló a történetről és a stábról:

Hétköznapi emberek hétköznapi ballépései. Vagy talán mégsem? Budapest szívében zajlik az élet, melynek szereplői akár mi magunk is lehetnénk. Titokzatos idegenek különös csomaggal, fiatalok illegális ténykedés közben, egy szerencsétlen találkozás, elfelejtett utcanevek és házszámok, jó néhány eltévedt telefonhívás.

Hőseink maguk sem tudják, hogy a következő pillanatban mi vár rájuk, s az események sodrásából csupán egyéniségük sajátos varázsa mentheti meg őket. Gengszterek, graffitis kultúra, botcsinálta nyomozók, szorongó festőművész, agresszív aktfotós, titokzatos árny, öngyilkosjelölt nagyapó, s ez még csupán néhány karakter a sorozatban felbukkanó szereplők közül. Mindeközben a város rohan, s mi is rohanunk vele. Ki tudja, talán éppen ez a végzetünk ...

stáblista:
Annus néni: Hajas-Kiss Anikó
Az "öreg" Dudás: Koltai Róbert
Maxi: Rostás Balázs
Lolo: Ódor Kristóf
Bakos Dávid: Almási Sándor
Benei Szilvia: Szőlőskei Timea
Dalma: Sztankay Orsolya
Kaszás úr/ "Bé": Zord Ágost
Pepi: Gács Bence
Szentesi Réka: Vass Henriett
Szamosváry András: Szirtes Balázs
Graffitis lányok: Barbinek Paulina és Kakukk Bernadett
Hajléktalan: Blazsovszky Ákos
Sötét alak: Fehér Krisztián
Don Gyenyiszov: Tapodi Dániel
A "hang": Péter Laura

Fényképezte: Horváth Tamás és Csoda Bence
Vágó: Galambos Róbert
Írta és rendezte: Kiss Ildikó

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme