Fröccs & Roll - Hegyalja Fesztivál, az első nevek


Ugyan volt némi pletyka, hogy a válság hazánk egyik legkellemesebb hangulatú nyári fesztiválját, a Hegyalját is hazavágja, szerencsére a hír nem bizonyult igaznak. Ha addig nem tiltják be, akkor idén is a Tisza parton lehet veretni a fröccsöt és bólogatni rákkendrollra. És valljuk be, mi ennél szebb teendő is akadhat? Bármennyire is abszurdnak hathat ilyen időben a „nyár” szót még csak leírni is, higgyék el, lesz majd idén olyan. Akkor majd panaszkodhatunk arra, hogy milyen meleg van. Addig is nézzük, lesz-e a Hegyalján Akela?

Természetesen lesz, különben stábunk kiátkozza a szervezőket, valamint mongoloid gólemekkel eteti meg a lelküket, szisztematikusan. Tehát az Akelán kívül metál-fronton várható még a zeneileg szebb időket is megélt Arch Enemy fellépése is. Ugyan a csapat muzsikájában kábé az első lemez óta hevesen fogy az egyéniség, Angela Glossow szőke metál lédi azért még mindig garantálja a teltházat és nem csak amiatt, mert a rokkerek nyálzhatnak reá, hanem, mert lehörgi az ember fejit. A többiek is becsületesen reszelnek, nem hiába az ex-Carcassos Mike Amott gitáros a főnök.




A nagy nevek közül örülünk a Biohazard koncertjének is, igaz szépséghiba itt is akad, hiszen Evan Seinfeld, a csapat karizmatikus basszeros-énekese, alapítótagja és fő arca kiszállt és visszament pornózni. De reménykedünk, hogy nélküle is ülni fog a hardcore nagymesterek koncertje és ha felcsendül ez alábbi dal, szerkesztőségünk egy-két tagja tuti, hogy el fog morzsolni néhány könnycseppet, tovaszállt, szép ifjúkorát siratva.





Kissé populárisabb vonalon oszt majd a kanadai Danko Jones, a mai fiatalok Motörheadje (bár sietünk leszögezni, hogy az ismert közhely helyesen úgy szól, hogy „a Motörhead örök és elpusztíthatatlan”). Tökös, mégis slágeres rock and roll, mit kell erről többet beszélni, kötelező.




A visszajáró vendég Pendulum tipikusan az a csapat, amelyet egyszerre szeretnek a drum and bass, a dub és a rádiórock kedvelői. Mi több, mindannyian pontosan tudjuk, hogy egy bizonyos fesztiválszint után mindenki táncos lábú, tehát nagyon rossz ebből sem sülhet majd ki.




A Parov Stelar néven nyomuló Marcus Füreder nevezetű osztrák dj csávót sem kell annyira bemutatni a magyar közönségnek, hiszen kb. fél évente ad egy karaj szettet itthon. A Hegyaljára zenekarával érkezik. Bevalljuk, legújabb, Princess című albumát még nem hallottuk, feltehetően megrémültünk a címétől, de ezt komáljuk:




Ami még tuti, hogy lesz idén a Hegyalján: bor, fröccs, fehér bor, vörös bor, mindegy milyen bor, még fröccs, fény, eltévedés, hekk, Tisza parton magnóból üvöltő Slayer, bikinis nők, bikini nélküli nők, részeg tarajos punkok, részeg punkok, sima részegek, vihar (minden évben van), tömeg a közértben, rengeteg jókedvű ember, és buli. És természetesen az elmaradhatatlan FOOTER.HU jelenlét.    

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme