Zenei újdonságok február utolsó hetében



Támad a Foo Fighters, a brit X-Factorban megismert Cher Lloyd és új kislemezzel örvendeztet meg minket a Kasabian is. A szomorú gitáros fiúk szívbemarkoló zenéjéért ezen a héten James Morrison felel. Új albummal jelentkezik a Sleigh Bells és a ’90-es évek egyslágerese a Dodgy. Igen. Öveket becsatolni, rádiókat felhangosítani. Elkezdjük az év nyolcadik hetét.

Foo Fighters – These days

Az együttes, a Kerrang magazin által 2011 negyedik legjobb albumának választott ’Wasting Light’ c. lemezéről sorban a negyedik kislemezét jelenteti meg. A ’These days’-t Dave Grohl a valaha is írt legkedvesebb dalaként tartja számon, a Rolling Stone pedig az év negyedik legjobb kislemezeként emlegette. Így mi sem írhatunk semmi rosszat. A videóklip, amelyet az ausztráliai és Új Zélandi-i turnéállomásokon forgattak, január 30-óta fellelhető az interneten és néhány olyan zenecsatornán, ahol még játszanak klippeket.





Cher Lloyd – Want U back

Az énekesnőt a zeneipar 2010 óta tartja számon. Ez volt az az év, amikor Lloyd jelentkezett a brit X-Factorba, ahol rövid időn belül a közönség kedvence lett. Debütáló lemeze tavaly novemberben jelent meg. A ’Want You Back’ a harmadik kislemez az albumról. A producerek és a menedzsment ettől a daltól reméli, hogy Chernek sikerül betörnie az európai szemmel meghódíthatatlannak látszó amerikai poppiacra. Mi ezt nem is értjük. Ha a Király testvéreknek nem sikerült, akkor senkinek nincs esélye.





Kasabian – Goodbye Kiss

Az együttes harmadik kislemeze negyedik, ’Velociraptor!’ névre keresztelt albumáról.  A videóklip fekete-fehérben készült és a banda egyik fellépését örökíti meg a londoni O2 stadionban. A keserédes hangulatot idéző dal az e heti kedvencünk.





James Morrison – Slave to the Music

Morrison a gitárja, a szomorú balladák és zene rabja. Harmadik kislemeze pedig az első olyan, amelyről az énekes el tudja képzelni, hogy akár klubokban is játsszák majd az arra hivatottak. Ezt ő mondta, nem mi. És legyen is elég ennyi.






Sleigh Bells – Reign of Terror

A noise pop duó második albuma február 21-én jelenik meg. Amíg a 2010-es ’Treats’ c. lemezük inkább poppos irányt képviselt, addig ebben az utóbbinál előtérbe kerül a gitárzene. A szövegek sem csupán a partyk illuminált tinédzsereihez szólnak. Mégis. Ha noise pop, akkor már inkább a Soho Dolls. Letűnt idők zenéjét próbálja meg visszahozni Nigel Clark és együttese. A Dodgy a ’90-es évek britpop hullámait próbálta meglovagolni több-kevesebb sikerrel. Az 1996-ban kiadott Free Peace Sweet albumuk a brit slágerlisták hetedik helyéig jutott. Köszönhetően egyetlen igazi slágerüknek a ’Good Enough’-nak. A 2001- lemezük, sajnos már senkit nem érdekelt. Reméljük, most változtatnak ezen. Mindig jó régi arcokat látni.



powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme