Szégyentelenül vártuk

Sajnos nem tudtuk kihagyni ezt az erőltett szójátékot, de ez az igazság. Vártuk és végre megérkezett. Steve McQueen filmje a kiégett szexfüggő nagyvárosi emberekről Michael  Fassbenderrel és az angolok ügyeletes kedvencével, Carey Mullingannal február 23-tól comin' to the theater near you.

A hájp legalább akkora most körülötte, mint jó pár hete a Drive körül volt. A két filmnek természetesen csak annyi köze van egymáshoz, hogy a trélereik semmit sem árulnak el igazán a film cselekményszáláról és a korhatár besorolás mindkettőnél vitatott volt. Tehát ahogy a Drive-nál sem lehetett előre megjósolni, úgy a Shame-mel kapcsolatban sem tudjuk, hogy mennyi erőszak vagy szex lesz benne. A biztos csak az, hogy lesz.

A film két főszereplője a testvérpár Brandon (Michael Fassbender) és Sissy (carey Mulligan). Mindketten szépek, fiatalok és zűrösek. Sajnos, a legutóbbi jelző miértjét állítólag nem fedi fel számunkra a rendező, de az világossá válik, hogy hőseink a társadalom "normális" tagjaitól eltérő módon reagálnak az életre.




Roger Ebert kritikus szerint "nagyon hatásos, erőteljes és bátor alkotás", a Hollywood Reporter pedig úgy emlegeti a filmet, mint "igazi kalandot az élet vad oldalán."
McQueen története kiválló érzékkel mutatja be a szexfüggőség poklát, amely legalább úgy felperzselheti az embert, mint a drogok iránti vágy.

Néhány mozi esetében felesleges rákeresni a trélerre vagy elolvasni az ajánlókat. Még akkor is, ha mi írtunk. Be kell ülni a moziba és meg kell nézni a filmet.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme