Nézd már, ott a Palvin Barbi! - Beszámoló a Madame Tussauds Budapestről


Tudtad, hogy megnyílt hazánkban is a világ egyik legismertebb turisztikai márkája, a Madame Tussauds? A kiállítás az első franchise rendszerben megvalósuló állomása. A panoptikum egyszerre kínál interaktív élményeket, a sztárokkal való találkozás lehetőségét és egyedülálló kalandot. A látogatók beléphetnek az ismert emberek világába, részesei lehetnek meghatározó pillanataiknak, fényképezkedhetnek velük és elmélázhatnak jelentőségükön. Mi azon szerencsések közé tartozunk, akik az elsők között láthatták a produkciót. Egy kattintás múlva érkezünk a beszámolóval!

A Madame Tussauds Budapestnek a város egyik legimpozánsabb műemlék épülete, az V. kerületi Palazzo Dorottya ad otthont. Május 25-e óta várja látogatóit az 51 magyar és nemzetközi vonatkozású figurával és a hozzájuk tartozó lélegzetelállító installációkkal startoló interaktív viaszszobor gyűjtemény.

Tökéletesen elvesztünk az élményben. (Fotó: Rácz Dezső Gábor)
A panoptikum igyekszik olyanképpen reflektálni a hazai és nemzetközi hírességek kiragadott pillanataira, hogy abban megjelenjen valami magyar jellegzetesség. Történelmünk egy-egy jelentős alakjának megidézése is hordoz minden jellegzetes ízt, ugyanakkor nélkülöz minden elavultságot, porosságot. A gyerekeknek szóló apró részletek, a vetítések, az interaktív játékok mind-mind kellemesen maivá és fogyaszthatóvá teszik a kiállítás múltba tekintő részét.

Hangok és színek kavalkádja vezet Sisi hintójától, Ferenc pápa szobrán át a hollywood-i sztárok világáig. Ez utóbbi érdekessége, hogy ahová csak lehetett, becsempésztek egy kis magyar bájt és kellemet. Akár helyszíneket ismert, Magyarországon játszódó filmekből, akár egyéb hangulatokat és részleteket, amelyek afféle “easter egg”-ként bújnak meg a legváratlanabb ficakokban. [De még a mosdóban is. Komolyan. - a szerk.]


"Ó, csak még egy apróság" - Colombo szobra is helyet kapott a kiállításon (Fotó: Répási Évi)
"Ó, csak még egy apróság!" - Colombo szobra is helyet kapott a kiállításon. (Fotó: Répási Évi)
Minél tájékozottabb valaki a magyar és nemzetközi kultúra világában, annál több rétege tárul fel Tussauds látomásának. De nem csak a magaskultúra szerelmesei lesznek odáig, hiszen oly szórakoztató, szemkápráztató és magával ragadó az élmény, hogy az egészen kicsi gyermekektől az idősebbekig mindenki remekül érezheti magát.

Ha tehetik, azok se mondjanak le a Tussauds Budapest élményről, akik már jártak korábban a Madame egyik tárlatán. Ez a kiállítás ugyanis sokkal modernebb, előremutatóbb és interaktívabb, mint a legtöbb viaszszobor állomás [Mi csak a bécsit láttuk, de sokkal komplexebbnek találtuk a budapesti élményt - a szerk.], ilyen módon pedig az sem érdekes, hogy kevesebb figurával nyitotta meg kapuit a magyar Tussauds.


Portré is készült rólunk. (Fotó: Rácz Dezső Gábor)

Csupa inger, amerre csak lép az ember és pont úgy lett kimérve az élmény, amennyit még fel lehet dolgozni. Ha eddig azt gondoltad, hogy ezek “csak” szobrok, felejtsd el gyorsan és vesd bele magad a Madame semmihez sem hasonlítható csodavilágába! Garantáltan rajongó leszel.


- Répási Évi - 


Madame Tussauds Budapest
Cím: Budapest, Dorottya utca 6, 1051
Nyitvatartás: 10:00 és 18:00 óra között, az utolsó belépés 17:00 órakor lehetséges.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme