Kényes Foltok: a Silenusban indul az év - interjú


Február 16-án tartja első idei koncertjét a Silenusban a Kényes Foltok. A csapatról már többször is írtunk, ezúttal pedig Nagy Dávid énekest kérdeztük arról, mi várható a koncerten, ki lesz az új dobos, mi a helyzet az új dalokkal és hol találkozhatunk a csapattal a következő szezonban. Interjú.

FOOTER.HU: A Kényes Foltokat ha jól tudom 2009-től számítjuk működő csapatnak, szóval idén lesztek 4 évesek. Ennyi idő alatt a Youtube tele lett a rajongók által feltett koncertfelvételeitekkel, azonban hivatalos "kiadványként" tudtommal csak az őszi Új Üzenet maxi létezik. Pedig elég dalotok lenne egy lemezhez is. Világos, hogy miért nem akartok kézzelfogható albumot kiadni, de legalább fölvettétek már a nótákat profi körülmények között?

Nagy Dávid: Fölvettük őket, de nem "profi" stúdiókban. Ma már bárki tud elfogadható vagy kiváló minőségű felvételt készíteni akár otthon is, így mi is "házistúdiókban" dolgoztunk. Van anyag bőven, de közben a zenekar hangszerelése, megszólalása változott, így újra kéne venni. Mi meg szeretünk előre nézni,  mindig a legújabb dalokat felvenni. 22-es csapdája ez.

FOOTER.HU: Várható valamikor valamilyen megjelenésük?

N. D.: Tavasszal ismét veszünk fel újat, lehet, hogy rögzül egy-két régebbi is. Ezek mind ingyenesen letölthetőek lesznek.



FOOTER.HU: Új dobost ígértek a szombati koncertre, róla elárultok valamit? Immár állandó tag?

N. D.: Én már nem ígérek semmit manapság (nevet). Annyi változást láttam már zenekarokban, hogy nem ígérgetek. Ha ő lesz hosszútávon, akkor ő. Ha nem, majd más. Mi bízunk benne. A személyét csak ott fedjük fel, de nincs emögött semmi hatásvadászat, ez csak poén.

FOOTER.HU: Mennyit próbál a zenekar? Arra vagyok kíváncsi, hogy kreatív időszakban vagytok-e, aktív-e a tagság, ígértek új dalokat is a következő bulira, ezek mennyire újak, mesélj róluk!

N. D.: A dobos bejáratása miatt februárban aktív, azaz heti 2 próbás időszak jön, amúgy mi csak akkor próbálunk, ha új dalt rakunk össze, vagy ha néha műsort próbálunk. Ilyen értelemben lusta a zenekar. De a háttérmunka folyamatos, a dalok pedig írják magukat, tehát az is állandó. Két új dal is született az egyébként nem túl régi "Valami, ami él" óta, azokból egyet mindenképp szeretnénk eljátszani. A címe "Pokolba visz".

FOOTER.HU: Egy jó régi, 2011 őszi interjúban beszéltél arról, hogy Pádár Alexandrával dolgozol együtt. Ez még létező projekt? Mit lehet róla tudni?

N. D.: Szandra időközben megjárta az X-faktort, azóta kicsit szétszéledtünk. Heti telefon-kapcsolatban vagyunk, ha adódik valami, akkor hívjuk egymást, de most egyikünk életében sem ez a prioritás. Én épp Czébely Csabival (Csibe a Pokolgépből) járok össze csörömpölni, dalokat írunk, stúdiózunk, énekeseket hallgatunk meg. Ha minden jól megy 1-2 hónap múlva már működni fog a banda. Közben a Fezent szervezem, blogot írok, tanítok, költözöm, ilyenek.

FOOTER.HU: És a Zoli Band?

N. D.: Zoli élete most egy picit más irányba kanyarodott, tavaly a gerincét is műtötték. Rendszeresen beszélünk telefonon, ha itt van mindig találkozunk, gitározgatunk. Valamikor biztos lesz majd folytatása, mert lenne rá igény. Az élet majd megszervezi.


FOOTER.HU: A Kényes Foltokkal mit terveztek a következő tavaszra-nyárra? Hol lehet veletek majd találkozni?

N. D.: Tavasszal mindenképp veszünk majd fel új dalokat, esetleg régit is. Ezek "megjelennek" majd, ami azt jelenti, hogy felkerülnek a honlapra, le lehet majd tölteni. Mi majd nagyon fogjuk őket szeretni, és izgatottan várjuk, hogy a közönségünk mit szól hozzá, ennél többet egy zenekar nem tehet. Lesz pár koncert, de semmi komoly turné. Nem rentábilis ez most. Ahova hívnak, oda megyünk, illetve néha mi is szervezünk, mert zenélni jó. A honlapon mindig fent lesznek a koncertek, aztán már csak el kell jönni. Mi ott leszünk. Például Február 16-án a Silenusban, Budapesten.

A zenekar honlapja itt, Facebook oldala pedig itt érhető el. A koncertnek ívöntje is van, ezen a linken.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme