David Bowie kiállítás nyílik a Victoria & Albert Museumban


David Bowie-nak szenteli új kiállítását a londoni Victoria & Albert Museum, amely a modern idők egyik legújítóbb szellemű és legnagyobb hatással bíró előadóművészének kézzel írt dalszövegeit, eredeti fellépő ruháit és saját hangszereit felvonultatva kalauzolja végig a látogatókat az énekes munkásságának szentelt első nemzetközi retrospektív tárlaton. Nézzen David Bowie videókat - best of a FOOTER.HU-n!

A Victoria & Albert Museum színház és előadóművészeti gyűjteményének kurátorai több mint háromszáz tárgyat választottak ki a David Bowie archívumból, amelyhez eddig példa nélküli hozzáférést kaptak. A David Bowie is című tárlaton a zenész kézzel írt dalszövegeit, eredeti fellépő ruháit, divatkiegészítőit, zenei videóit, fotográfiáit, filmjeit, színpadi díszleteit, saját hangszereit és albumillusztrációit vehetik szemügyre a látogatók.



A március 23. és augusztus 11. között látogatható tárlat bemutatja Bowie művészekkel és tervezőkkel való együttműködését a divat, a zene, a grafika, a színház, a képzőművészet és a film világára is kiterjedően - olvasható a Victoria & Albert Museum honlapján.


A kiállítási tárgyak között szerepelnek Ziggy Stardust, azaz Bowie földönkívüli alteregójának kosztümjei, a Guy Peellaert és Edward Bell által megálmodott albumborítók, a zenész filmjeiből, élő fellépéseiből származó részletek, zenei videók, valamint az 1974-es Diamond Dogs Tour nevű koncertsorozat színpadi díszletei.


A kiállításon jóval személyesebb tárgyak is helyet kapnak, köztük eddig sohasem látott képes forgatókönyvek, kézzel írt díszletlisták és szövegek, Bowie néhány saját vázlata, kottája és naplóbejegyzései, amelyek mind egyedülálló betekintést engednek a zenész öt évtizeden átívelő pályafutásába.

És végül az első nyilvánosság elé tárt dal a március 8-án megjelelnő, The Next Day című lemezről:

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme