Van egy jó sztorid? - Holnemvolt Storytelling Club & Slam




Mesélni, kibeszélni, történetet mondani az egyik legalapvetőbb emberi igény, ami az idők során számos irodalmi és színpadi műfajt szült, legyen az a mesemondás, slam poetry, mondodráma vagy stand-up comedy. Illetve ki ne szeretne időnként a társaság középpontjába kerülni egy-egy jó sztorival? A bátrak most megtehetik Holnemvolt Storytelling Club & Slam színpadán november 14-n.


Az utóbbi évtizedben a világ számos országában éledt újjá a mesemondás műfaja. A Holnemvolt Fesztivál célja hagyományt, önálló legendát teremteni, és, hogy Magyarország is felkerüljön a nemzetközi mesemondás színes, és rohamosan bővülő palettájára.

Storytelling

Hagyományos történetmesélés, amely sokkal többet jelent egyszerű mesemondásnál. Ez egy színes, különleges nemzetközi műfaj, amely nem csak a tündérmeséket és népmeséket foglalja magába; egy storyteller elmesél és színpadra visz bármit, ami történet, ami elmondható, ezért aztán nincs is két egyforma közöttük.


Program

A klub első felében megismerkedünk a meghívott mesemondónkkal, Kovács Mariannával (népmesemondó, könyvtáros, a Magyar Olvasástársaság tanácstagja, a százhalombattai Horvát Kisebbségi Önkormányzat elnöke), aki mesél magáról és a világról ismert és kevésbé ismert történeteket.

A klub második felében a slam keretében bárki  színpadra állhat, hogy elmondjon egy történetet, Minden történetnek kapcsolódnia kell az est témájához valamilyen (nem feltétlenül egyértelmű, de megmagyarázható) módon. A novemberi téma a szürkület lesz. A közönség szavaz, és az est legjobb története jutalomban részesül. Az évad győztesei fellépési lehetőséget kapnak a 2013-as Holnemvolt Fesztiválon!


Angela Davis a tavalyelőtti Holnemvolt Fesztiválon


Slam

Akárki besétálhat az utcáról, bedobhatja a nevét a kalapba, és ha kihúzzák, elmondhatja a saját sztoriját. Semmiféle előképzettség vagy gyakorlat nem szükséges, csupán a bátorság ahhoz, hogy mikrofont ragadjon az ember! A humor egyáltalán nem kikötés: komoly, elgondolkodtató, szívmelengető vagy szívfacsaró történetekkel is színpadra lehet állni. 



November 14-n, 19 órakor a CÖKXPÔN RestArt kávézójában
meghívott mesélő: Kovács Marianna, mesemondó
a slam témája: szürkület
https://www.facebook.com/events/451193934916204/
Belépő: 500 Ft.



powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme