Vizuális támadás a hétfő ellen – négy remek klip




Önök sem szeretik a hétfőt? Mi a keddet sem. A  szerda leginkább semleges, a csütörtök kispéntek, pénteken pedig már hétvége is van! De mit csináljunk evvel az ocsmány mai nappal? Természetesen keressünk valami jó kifogást a suliban/munkában és nézzünk elmeroggyant zenei videókat! Merészen eklektikus szelekciónkat csupán az fűzi össze, hogy nem normális dolgok történnek bennük.


Szolgálati közlemény: nem, a Gangnam style szerintünk nem vicces, és tulajdonképpen egyáltalán nem értjük, hogy a primér idegesítésen kívül (de most őszintén, Ön is tarkónverné azért azt a formát, nem?)  mi a funkciója, az ötmillió fölötti nézettséget pedig inkább nem kommentálnánk. 

Tehát: az első helyen tulajdonképpen a legszerényebb videó áll, egy francia dj és producer, bizonyos Bob Sinclair disco-house kompozíciójára készített, remek című „Groupie”. A zene a maga stílusában szerintünk meglehetősen igényes, a szöveg is kellemesen tapló. A hangulat és a koreográfia, valamint a hetyke bajszú karakter frenetikus mozgása azonban nem evilági. Különösen felhívnánk a figyelmet az 1:53nál látható, ööö, valamire.





A második helyen egy kicsit más stílus: az amerikai Red Fang zenekar nemrégiben arcleszakító koncertet adott a budapesti Dürer-kertben. A stoner rockot játszó, hiperlaza csávók híresek a kattant klipjeikről, nehéz is volt a választás a Prehistoric Dog sör és véráztatta, őszintén értelmetlen tahóskodása és a léggitárverseny között, de azért mégis csak a Hank Is Dead győzött. Érdekesség, hogy a léggitárversenyt tényleg megrendezték, egy pénzdíjas esemény volt több száz nézővel, és a Red Fang volt a zsűri. Frankó buli lehetett!





A harmadik helyen egy olyan videó jön, ami egyszerre hiteles a maga stílusában és csinál abból a stílusból és önmagából is komplett idiótát. Olaszországban valahogy nem annyira megy a kőkemény pózolás, mint Brooklynban. Mindenesetre a Face Your Enemy-s csávókkal tuti nyomatnánk egy pizzát valamikor, remek pofáknak tűnnek.





Az utolsó helyre azért az igazi nagy dobást hagytuk: Calvin Cordozar Broadus, Jr. azaz Snoop Dogg, akinek nevéhez ilyen klasszikus rap opusok fűződnek. Neki annyira az agyára ment az évtizedekig napi rendszerességgel fogyasztott marihuána, hogy reggae-be váltott és Snoop Lion néven folytatja tovább. Az új klipes dal a rém fantáziadús La-La-La névre hallgat és egészen kellemes zenét rejt, persze Snoop mester semennyire nem tud énekelni, de szerencsére van vokalista lány, aki megmenti őt. De nem is ez a lényeg, hanem a koncepció, sőt, nagybetűvel KONCEPCIÓ! Nem merünk belegondolni, miket és milyen mennyiségben fogyasztottak a készítők, de feltételezzük, hogy már egyikük sem él, vagy ha ezt a túladagolást túlélték, akkor földönkívüliek. Szeretnénk magyarázatot az állatjelmezes gyerekekre és a kábítószert fogyasztó gyümölcsökre, most!




Ha Ön tud még elképesztőbb zenei videót, ne legyen rest, posztolja nekünk kommentben, vagy a fácsén!

Srég

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme